Estate Media –

Nyheder – Danmark

Stifter Bjarke Ingels og CEO i BIG Sheela Maini Søgaard var glade til åbningen tirsdag. Foto: Estate Media.

BIG fejrer 10 års raketvækst med udstilling i DAC

Partnerne var taget ind fra New York og fra Valby og projekter var linet op fra hele verden, da BIG i går kunne indvie udstilling om arkitektfirmaets projekter i Dansk Arkitektur Center i Blox

Kamilla Sevel

onsdag 12. juni 2019 10:30

Formgivning – det danske ord for design – betyder bogstaveligt talt at give form til det, der endnu ikke har en form. Med andre ord: At give form til fremtiden. En opgave, der er vigtigere end nogensinde, nu når mennesket er den største kraft, der former vores planet i dag.

Partner i BIG Kai-Uwe Bergmann. Foto: Estate Media.
Partner i BIG Kai-Uwe Bergmann. Foto: Estate Media.

Sådan lyder baggrunden for den nye udstilling om BIG i Dansk Arkitektur Center. Mere imponerende er det, at kun 10 efter udstillingen YES is more i DAC på Christianshavn, hvor BIG lavede udstilling, fordi arkitektfirmaet ikke havde så meget reelt at bygge på trods af masser af ideer, så står der nu en udstilling fuld af modeller af færdige projekter i DAC i Blox i dag.

Det er virkelig en kometkarriere, som arkitektfirmaet har gennemgået. I mellemtiden er mange af projekterne og ideerne rykket ud af Danmark, og derfor var mange af partnerne da også fløjet ind fra New York i går, da udstillingen blev åbnet.

Der var næsten en euforisk stemning i de gul-lyserøde-lilla kulisser, hvor den underliggende tone var budskabet om bæredygtighed og hvor længe vi kan så at sige blive på denne planet, hvis vi ikke gør alt hvad vi kan – også i vores byggede miljø – for at understøtte en bæredygtig udvikling.

BIGs projekter er anderledes, og det er der mange, der synes er fantastisk og andre, der synes er for meget eller ikke rigtig holder sig nok indenfor de traditionelle arkitektoniske rammer. På facebook kunne man i går se kommentaren til udstillingen “Men vil vores børn nu også synes, at det er flot?”. Og det er jo netop det, man ikke kan vide.

For vil vores børn – og deres børn – være mere imponerede af den mere traditionelle tilgang til en karréejendom eller en kvadratisk boligejendom end noget med mere schwung for eksempel? Det finder vi ud af om 50 eller 100 år.

I udstillingens egne ord er baggrunden, at “Arkitekter arbejder med at formgive verden. De streger, der bliver tegnet i dag, er med til at formgive den fremtid, som vi og kommende generationer skal leve i. Med den magt følger et stort ansvar. En af dem, der formgiver verden mest radikalt i dag, er den danske tegnestue BIG med verdensstjernen Bjarke Ingels i front.

Tegnestuen er blevet internationalt kendt på at bryde grænserne for, hvad arkitektur er og kan. De skaber sløjfeformede museer, spiralformede højhuse, skibakker på toppen af forbrændingsanlæg og verdens hurtigste transportmiddel.”

Og sikkert er det, at udstillingen i DAC er med til at give en forståelse af en nytænkende tilgang til arkitektur i en kontekst helt tilbage fra BIG BANG for 14 milliarder år siden og til nu og bør absolut opleves af bygge- og ejendomsbranchen.

Formgivning-udstillingen er støttet af Realdania.

 

( Besøgt 747 gange, 1 besøg i dag )

Kommentarer

Seneste nyt

Bach Gruppen får standset byggeri på Bryggens Bastion

Byggeri, København / fredag 18. september 2020

Ejendomsbranchen bliver kørt over igen og igen

Redaktørens blog / fredag 18. september 2020

Sexisme – selvfølgelig er det også i ejendomsbranchen

Redaktørens blog / fredag 18. september 2020

Jeudan køber kontordomicil for 102 millioner kr. – og afslører planer

Pluss, Investering, Kontor, København, Transaktioner / fredag 18. september 2020

Newsec mister tidligere chef for asset management – skifter til ATP

Investering, Virksomheder og mennesker / fredag 18. september 2020

Investor køber boliger for knap en kvart milliard kr. i København

Pluss, Bolig, Investering, København, Transaktioner / fredag 18. september 2020

Kommende konferencer

Torsdag den 24. september kl. 09:00

Finansiering af ejendomme

- strukturering, fremskaffelse og nye aktører

Onsdag den 30. september kl. 09:00

Erhvervs- og boligmarkedet i Odense

- projektudvikling og investering i Danmarks tredjestørste by

Estate Podcast

Seneste nyheder