3 boligejendomme solgt i Storkøbenhavn for 200 millioner kr.

En del investorer er blevet mere afventende med at købe boligudlejningsejendomme, fordi flere partier har varslet indgreb mod moderniseringer, og et ekspertudvalg er ved at granske området. Mæglerfirmaet Lintrup & Norgart har alligevel solgt tre boligudlejningsejendomme.

Der er tale om i alt næsten 11.000 kvm fordelt på 180 boliger og fire erhvervslejemål. De tre ejendomme på Vesterbro, i
Vanløse og i Rødovre blev solgt for samlet 200 millioner kroner for Escot Erhvervsejendomme i Aalborg.

– Det mulige politiske indgreb har fået nogle investorer til at være mere tilbageholdende med at købe boliger fra før 1992. Men via vores netværk både herhjemme og i udlandet fik vi på ret kort tid solgt alle tre ejendomme til en blanding af institutionelle, private og udenlandske investorer. Der er tale om velbeliggende ejendomme med relativt små boliger, som hovedstadsområdet ikke har så mange af, og derfor er køberne sikret en solid udlejning, siger Stig Lintrup, partner og adm. direktør.

Ejendommen i Vanløse, med 69 boliger og opført i 1938, blev købt af en dansk pensionskasse, mens Vesterbro-ejendommen, fra 1912 og med 30 boliger, blev overtaget af en udenlandsk investor. Endelig blev 81 boliger i Rødovre, opført i 1961, købt af en privat, dansk investor. I gennemsnit er de 180 boliger lige knap 60 kvadratmeter.

Indtil for nylig gik boligudlejningsejendomme i hovedstaden som varmt brød, men markedet er ifølge en række branchefolk bremset noget op. Flere partier har krævet indgreb mod de såkaldte §5, stk. 2-moderniseringer, hvor større istandsættelser af fraflyttede boliger kan løfte lejeniveauet ved genudlejning.

Folketinget nedsatte tidligere i år et ekspertudvalg, som til efteråret skal komme med anbefalinger om mulige indgreb – og usikkerheden på området har gjort nogle investorer nervøse, oplyser Lintrup & Norgart.

Læs også Lægehus solgt efter kort tid med stor interesse fra private investorer

Læs også Peter Winther og Jesper Norgart: Optimeringer giver flere tomme kontorkvadratmeter

Læs også CPH Business Park finder nye lejere efter renovering – og efterlyser flere

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder