Konkurrerende erhvervsmæglere går sammen om salg af 180.000 kvm byggeretter

Normalt er de konkurrenter, men byudviklingsprojektet Høje Taastrup C har ført til et utraditionelt mæglersamarbejde. Det er ejendomsrådgiverne fra CC Property, der er gået sammen med kollegaerne i Colliers International og Newsec Advisory for at sætte ekstra fart på salgsprocessen i udviklingsområdet i Høje Taastrup.

– Det er ikke hver dag, at vi ejendomsrådgivere arbejder tæt sammen på opgaver, men det store potentiale i Høje Taastrup C har banet veje for et nyt samarbejde i branchen. Sammen kan vi skabe en effektiv løsning for vores opdragsgiver i Arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C. Vi kan få kontakt til en langt større del af markedet og angribe salgsarbejdet på en helt anderledes måde, når vi gør det sammen i stedet for hver for sig, siger Peter Mahony, direktør i CC Property.

De tre ejendomsrådgiveres opgave består i at få solgt 180.000 kvadratmeter byggeret af de i alt 262.000 kvadratmeter til investorer og udviklere, der ønsker at være med til at udvikle området mellem Høje Taastrup Station og City 2 til en aktiv og levende bydel.

– Arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C ser meget frem til denne nyskabende måde at etablere et samarbejde mellem flere ejendomsmæglere og sælgere. På trods af at vi allerede har solgt en ikke uvæsentlig del af byggeretterne, så er det vigtigt, at vores salg sker optimalt og i et tæt samarbejde med vores samarbejdspartner, og jeg er sikker på, at den model vi har valgt er den rigtige, siger direktør for Høje Taastrup C P/S, Lars Bloch.

Selvom der kommer flere nye udviklingsprojekter til i omegnen af København, anser de tre ejendomsrådgivere Høje Taastrup C som en interessant case for både bolig og erhverv.

Hvis salgsarbejdet omkring Høje Taastrup C bliver en succes, vil de tre ejendomsrådgivere ikke afvise, at de kommer til at samarbejde omkring lignende udviklingsprojekter.

– Man kunne måske tro, at der ville opstå problemer mellem vores involverede mæglerfirmaer, men tværtimod har vi set et samarbejde drevet af konkurrence, inspiration og dynamik. Jeg tror mange glemmer, at vi i forvejen har en lang række samarbejdsrelationer og snitflader i vores daglige arbejde. Det kan derfor meget vel være, at vi kommer til at se mere til denne type samarbejder i fremtiden om de helt store udviklingsprojekter, siger Peter Mahony, direktør i CC Property.

Af de tilgængelige byggeretter er der i øjeblikket en fordeling på ca. 50/50 mellem bolig og erhverv, hvor der for erhvervs vedkommende er muligheder for domiciler og flerbrugerejendomme.

I den kommende fase vil de tre ejendomsrådgivere være i dialog med deres omfattende kontaktnet af potentielle investorer, developere og lejere. Efterfølgende er det planen at sætte bredere fokus på udviklingsprojektet bl.a. gennem events.

Fakta:

Bygherre: Arealudviklingsselskabet, der er stiftet af Høje-Taastrup Kommune, Danske Shoppingcentre og Ejendomsselskabet Norden.

Etagemeter: 180.000 kvm ud af samlet 262.000 kvm, hvoraf 100.000 kvm erhverv.

Indbyggere: ca. 3.000

Lokalplan: Række- og punkthuse eller karrér på op til 6 etager, detailbutikker i stueetagen,

Desuden: ca. 4.000 nye medarbejdere i de virksomheder, som flytter til bydelen.

Læs også Salg, nedrivning, konvertering og nybyggeri skal afvikle Høje Taastrup-ghetto

Læs også Eco-Village skal bygge 150 boliger vest for København

Læs også Koncenton køber 64 boliger i Høje Taastrup af Arkitektgruppen (+)

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder