København får fjernbusterminal tidligst i 2021

Københavns Borgerrepræsentation skal snart tage stilling til planerne om en meget tiltrængt fjernbusterminal i hovedstaden. Ifølge den foreløbige plan skal den nye terminal anlægges under overgangen mellem Dybbølsbro og Fisketorvet med en række styrelser, Ikea og Sydhavnsmetroen som nærmeste naboer på Carsten Niebuhrsgade.

København har ikke nogen decideret fjernbusterminal, og de fjernbusser, der opererer i byen skaber lige nu usikkerhed for både buspassagerer og cyklister, samtidig med at der ikke er nogle forhold til ventende passagerer og chauffører.

Trafikministeriet gik i 2015 i gang med at undersøge en kommende placering for en fjernbusterminal, og det er indtil videre mundet ud i en VVM-rapport fra Vejdirektoratet, som oplyser Estate Media, at arbejdet med en fjernbusterminal tidligst kan gå i gang i 2021. Når først arbejdet er i gang kan det dog overstås hurtigt, da der er tale om et forholdsvis simpelt anlæg.

Det betyder dog ikke at der kommer en fjernbusterminal i 2021. Først skal en sådan politisk behandles, og med regeringens anlægsloft, kan det tvinge kommunen, der har mange udskudte projekter i pipelinen, til at udsætte anlægget. Det forventes dog, at der kommer en form for brugerbetaling på terminalen, så projektet kan hvile i sig selv økonomisk.

Læs også I disse københavnerforstæder får du mest hus i forhold til transporttid (+)

Læs også NCC skal bygge skole til 258 millioner kr.

Læs også Ikeas nye city-varehus i København skrumper og bliver forsinket

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

– Sofie Michalsik er mere end et talent

Populære nyheder

29-årige Michael Fynbo Hansen jonglerer med milliarder i Patrizia