Bindesbøll Byen. Foto: Lærernes Pension.

110.000 kvm bydel med 1.050 boliger på vej i Aarhus

Bindesbøll Byen er navnet på en helt ny bydel i Risskov i Aarhus, som vil bruge det fredede gamle psykiatriske hospital til at udvikle almene boliger i de eksisterende bygninger og lejeboliger og projektboliger rundt om. Man er lige nu i gang med at rydde området for uønskede bygninger og træer, så arbejdet kan komme i gang.

Lærernes Pension, PKA og KPC er gået sammen om at bygge den nye bydel, men med en investering på godt 1,6 mia. kr. står Lærernes Pension for den største del af den nye bydel, og dermed bliver det pensionsselskabets hidtil største ejendomsinvestering.

I alt forventer konsortiet at bygge 110.000 kvm fordelt på ca. 1.050 boliger i fire boligområder. Boligerne vil fortrinsvis være udlejningsboliger i form af både lejligheder og rækkehuse, mens en mindre andel vil være ejerboliger.

Det gamle psykiatriske hospital, som er et markant arkitektonisk værk af Gottlieb Bindesbøll, er fredet og en af de nye boligområder, Renæssancebyen, tager afsæt i Gottlieb Bindesbøll bygningsværk og de eksisterende stræder.

Allébyen er det tættest bebyggede område med etagebyggerier, der samler sig om gårdrum, som det kendes fra byerne.

Skovbyen bliver bygget i et område med store gamle træer. De gamle træer bevares og byggeriet integreres med skoven, så nærheden til skoven bevares.

Arkitema har tegnet projektet og Ingeniør’ne og Sweco er ingeniører.

I Parkkvarteret bygges der rækkehuse med små haver foran husene, som har videre udgang til den åbne park. Inden visionen kan blive en realitet, skal konsortiet i samarbejde med Aarhus Kommune udarbejde områdeplaner og lokalplaner for den nye bydel. I takt med, at de forskellige planer falder på plads og det gamle psykiatriske hospital bliver overflyttet det nye psykiatriske center i Skejby, vil byggeriet gå i gang i etaper. Det forventes at ske senere i år.

Læs også KPC ansætter Colliers-partner som projektdirektør (+)

Læs også Grundejere vil bygge tre højhuse i 68.000 kvm byudviklingsområde i Aarhus Nord

Læs også Aarhus Byråd starter undersøgelse af ny bydel i centrum af centrum

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder