Danica Pension lægger sidste brik på Tuborg-grunden

Visionen for området er at give beboerne mulighed for at bo midt i storbyen, ud til et stort rekreativt friareal og på kanten af kysten til Øresund. Byggeriet går i gang i næste måned og forventes at være færdigt primo 2022.

– Vi glæder os til at komme i gang med denne spændende byggesag. I forvejen opfører vi udlejningsboliger i byggeriet Bakkedraget i samme område, så nu kommer vi et stort skridt nærmere en realisering af de visioner, der er udviklet for dette attraktive sted, siger direktør Palle B. Rasmussen, NCC Danmark.

Danica Pension købte i december 2015 Tuborg Syd-grunden af Carlsberg, og pensionsselskabet er nu bygherre for udviklingen af eksklusive boliger på den kystnære grund i Hellerup. Tuborg Havn har tidligere huset bryggeriet Tuborg og havnevirksomheden Tuborg Havn. Området har været under udvikling fra industri til boligområde gennem de seneste årtier. Det nye, samlede boligområde er den sidste del af denne transformation.

– Vi har store ambitioner for dette historiske ejerlejlighedsbyggeri. Området med strandengen og placeringen på den udvidede kyst til Øresund er meget unik og for at leve op til dette, bygger vi boliger i en exceptionel høj kvalitet. Det kommer først og fremmest de kommende beboere og ejere af lejlighederne til gode, ligesom vi ønsker at levere et nyt og unikt vartegn til Hellerup og København, siger Andre Scharf, der er adm. direktør i Danica Ejendomme.

Projektets øvrige parter omfatter Lundgaard & Tranberg Arkitekter og landskabsarkitekt Julie Kierkegaard, mens MOE deltager som rådgivende ingeniør. Agenda Property er bygherres projektudvikler, Cowi er bygherrerådgiver og Plesner er juridisk rådgiver for bygherre.

Læs også Region H vælger stor- og fagentrepriser, så flere kan byde ind på stort projekt

Læs også Pensiondanmark køber Nordhavn-grund og opfører domicil til DFDS

Læs også MT Højgaard sikrer sig trecifret millionkontrakt for lufthavnsbyggeri

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

– Sofie Michalsik er mere end et talent

Populære nyheder

29-årige Michael Fynbo Hansen jonglerer med milliarder i Patrizia