Estate Media –

Nyheder – Danmark

Toplinjen daler hos A. Enggaard, der ser afmatningen komme

A. Enggaard, som er Danmarks femtestørste entreprenør i 2019, skabte en omsætning i 2018 på 2,7 milliarder kr. og et resultat før skat på 192 millioner kr. og er dermed også en af de entreprenører, der er bedst til at tjene penge. Men der kommer færre boligprojekter ind i butikken.

Aktiviteterne i A. Enggaard har i 2018 været mere fordelt over hele landet end tidligere, og 2018 var også et år med opstart og afslutning af et rekordstort antal projekter over hele landet for virksomheden. Mens top- og bundlinjen faldt en smule, er overskudsgraden stadig en af branchens bedste.

A. Enggaard har for 2019 en ordrebeholdning, som gør dem til Danmarks femtestørste entreprenør ifølge Byggefakta. Virksomheden starter i 2019 17 projekter til en projektsum af 2,2 milliarder kr., men for 2020 og 2021 kunne det godt se ud som om, at der er en afmatning på vej, siger Asger Enggaard.

– Jeg kan ikke med sikkerhed forudsige noget. Kunne jeg det, så skulle jeg jo ikke bare være entreprenør. Men mange af de ting, vi bygger på lige nu, har vi jo arbejdet med i flere år. Så når vi i dag ser færre projekter i de tidlige faser, så venter vi selvfølgelig, at pilen kommer til at pege lidt nedad i 2020 og 2021, siger Asger Enggaard til Børsen.

A. Enggaard havde i 2018 første spadestik på byggeriet af den nye arkitektskole i Aarhus og byggeriet af Udlændingestyrelsens nye bygning i Næstved og færdiggjorde virksomhedens til dato største projekt på Kalvebod Brygge i København med en samlet OPP-projektsum på to milliarder kroner og færdiggjorde Ceres Byen i Aarhus med over 1.000 nybyggede boliger.

– I 75-året for min farfars etablering af virksomheden har vi for alvor konsolideret os som en af Danmarks store entreprenørvirksomheder. Vi er startet i Aalborg og Nordjylland, men har i dag størstedelen af vores aktiviteter i de øvrige regioner, blandt andet i Aarhus, Fredericia, Odense, Silkeborg, Sønderborg og København. I dag er Aarhus-afdelingen vores største entreprenørafdeling, og vores nye kontor i Syddanmark, som vi åbnede i december 2017, er også kommet godt fra start, siger Asger Enggaard.

Enggaard Holding fik i 2018 en omsætning på 2,7 milliarder kr. samt en indtjening på 192 millioner kr. før skat og 152,7 millioner kr. efter skat. Både top- og bundlinje er lidt lavere end i 2017, men ledelsen er godt tilfreds med regnskabet.

– Vi er meget tilfredse med koncernens udvikling i 2018, og at nøgletallene blev på niveau med rekordniveauet, der blev opnået i både 2016 og 2017. De gode resultater skyldes først og fremmest vores 500 dygtige medarbejdere, der hver dag bidrager med deres solide erfaring og høje ekspertise. De er også årsagen til, at vi de seneste år har været heldige og dygtige til både at vinde de rigtige projekter og sideløbende selv at udvikle nye bydele. Det skal ses i sammenhæng med en positiv konjunkturudvikling inden for byggeri og ejendomme, der naturligvis også kommer os til gode, selvom mange af vores projekter er langsigtede og dermed i højere grad uafhængige af konjunkturerne, siger Asger Enggaard.

Ved udgangen af 2018 har A. Enggaard Holding en egenkapital på 1,2 milliarder kroner, hvilket svarer til en soliditetsgrad på 35,1 procent.

Udover Stigsborg Havnefront arbejder A. Enggaard blandt andet også på udvikling af industrigrunden Spritten i Aalborg. I Aarhus har A. Enggaard netop vundet et stort projekt på Sydhavnen, hvor der i de kommende år skal etableres en mangfoldig bydel med plads til kunst, kulturproduktion og bevægelse, erhverv, tusindvis af nye arbejdspladser og med byliv døgnet rundt.

På Sjælland har A. Enggaard vundet sit henholdsvis 8. og 9. OPP-projekt. i Næstved opfører A. Enggaard p.t. 10.000 kvm til Udlændingestyrelsen og på Københavns Nordhavn skal A. Enggaard opføre en ny retsbygning på 16.000 kvm til Domstolsstyrelsen og Østre Landsret.

Læs også Her er de største bygherrer og entreprenører i 2019 (+)

Læs også Region H vælger stor- og fagentrepriser, så flere kan byde ind på stort projekt

Kommentarer

Seneste nyt

Ugen i Ejendom: Tetris og Marienlyst, PropTech og seniorboliger

Ugen i ejendom / lørdag 24. august 2019

Artha sælger Marienlyst Strandhotel til svenske Midstar

Hotel, Transaktioner / torsdag 22. august 2019

– De er jo lidt aggressive

Podcast / fredag 23. august 2019

Jeudan opjusterer med 30-40 millioner kr.

Regnskab og resultater / fredag 23. august 2019

Kolding Kommune udbyder ny bydel på 30.000 kvm

Byudvikling / fredag 23. august 2019

Agat ændrer i organisationen

Virksomheder og mennesker / fredag 23. august 2019

Kommende konferencer

Torsdag den 29. august kl. 11:30

Ejendomsdagene 2019

- alt der glimter er ikke guld!

Tirsdag den 10. september kl. 09:00

ABR 18 i praksis

- kontrakter, honorering og tvisteløsning

Jobmarked

Nyeste opslag

Regional byggeleder til Ejendomskontor Kolding

       

Property manager/ejendomsadministrator

       

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland