Københavns Kommune igangsætter byggeri og renovering for milliarder

Antallet af københavnere vokser, og byen skal øge antallet af etagemeter. Derfor satte Økonomiudvalget i går gang i byggeri og renoveringer for 1,7 milliarder kr. om året de næste to år. Det er især nye skoler og daginstitutioner til de mange børn og unge, som er på listen over kommende projekter.

Der er dog stadig mange projekter i pipelinen hos kommunen, som har besluttet og finansieret endnu flere projekter, men som indtil videre er udskudt, fordi kommunen er underlagt et anlægsloft af staten, der sætter en ramme for, hvad alle kommunerne må bruge på renoveringer og nybyggeri.

– Rigtig mange vigtige byggeprojekter og renoveringer kan nu komme videre. Desværre er der også en lang kø af projekter, som venter: Renoveringer af endnu flere skoler og institutioner, nye kunstgræsbaner og vedligeholdelse af veje. Mit ønske til en kommende regering er derfor: Hæv grænsen for, hvad vi de næste år må bruge på at bygge nyt og renovere det nedslidte, så vi til efterårets budgetforhandlinger kan sætte gang i flere af de projekter, der står og venter. Det vil gøre en kæmpe forskel for rigtig mange københavnske skoler, fodboldklubber og foreninger, siger overborgmester Frank Jensen.

Læs også Arbejdet med Lynetteholmen kan gå i gang med valg af rådgivere

Læs også Københavns Kommune vil omdanne op til 300 almene boliger til private i Mjølnerparken

Læs også Kommune vil udbyde erhvervshus og 5.000 kvm nybyggeri

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder