Estate Media –

Nyheder – Danmark

Dokk1 på 28.000 kvm ved havnen i Aarhus

Mens boligmarkedet stagnerer, stiger kontorpriserne i Aarhus

Efterspørgslen på kontorlokaler i Aarhus vil stige, lyder det fra knap 80 procent af Homes Erhvervs kunder, der i en spørgeskemaundersøgelse har taget stilling til udviklingen på kontormarkedet i Danmarks næststørste by. Til gengæld ser udviklingen på det private boligmarked ud til at stagnere eller falde. 

Martin Burlund

onsdag 15. maj 2019 10:05

Stadig flere virksomheder vil søge mod Aarhus i den kommende tid. Sådan lyder prognosen i en rundspørge blandt Home Erhvervs kunder foretaget i marts måned. I undersøgelsen svarer 77 procent af de adspurgte, at de forventer en øget efterspørgsel på kontormarkedet i Aarhus. 23 procent af svarer, at efterspørgslen vil være uændret, mens ingen mener, at efterspørgslen vil falde.

Det er et repræsentativt udsnit af Home Erhvervs ca. 10.000 ejendomsinvestorer, som udlejer lokaler og boliger, der har taget stilling til udviklingen på både kontormarkedet og det private boligmarked.

Ifølge Home Erhverv er den øgede efterspørgsel på kontorlokaler en del af en udvikling, der har været tiltagende de senere år.

– Det går rigtig godt for udlejningen af kontorlejemål i Aarhus, og meget tyder på, at efterspørgslen fortsat vil være stor. Det bliver bekræftet i vores spørgeskemaundersøgelse, men vi er også optimistiske, fordi økonomien i Danmark generelt er i fremgang, siger Mikkel Søby, administrerende direktør hos Home Erhverv.

Mens udlejningen af kontorlokaler i Aarhus er på fremmarch, forventer en stor andel af respondenterne i Home Erhvervs undersøgelse, at efterspørgslen vil falde på det private boligmarked. Hele 50 procent svarer, at efterspørgslen vil blive mindre, 33 procent mener den vil være uændret, mens blot 17 procent spår, at efterspørgslen vil stige.

En samtidig forbrugerundersøgelse fra analysevirksomheden Exometric, som Home Erhverv arbejder tæt sammen med, bekræfter tegnene på, at det private boligmarked i Aarhus er ved at bremse op og måske ligefrem vil begynde at falde.

Således viser de gennemsnitlige priser pr. kvadratmeter ejerbolig i Aarhus en faldende tendens i de seneste kvartaler. Den samme tendens gør sig gældende på lejelejlighedsmarkedet, hvor de gennemsnitlige lejepriser blandt boligsøgende viser en faldende tendens i 2018.

– Den reelle prisudvikling og de boligsøgendes faldende vilje til at betale peger på, at man må forvente et mere risikofyldt marked potentielt med lavere afkastningsgrader. Når man ser på søgningen til Aarhus Kommune i Exometrics Exobase, er tendensen desuden, at flere boligsøgende vælger at søge en bolig i andre kommuner. En tendens der er slået igennem i løbet af 2018, forklarer Nikolaj Pfeiffer, direktør hos Exometric.

Læs også Mangel på kontorlokaler sender priserne i vejret i Østjylland

Læs også Aarhus Kommune vil sælge øverste etage af DOKK1 for kvart milliard kr.

Kommentarer

Seneste nyt

Ugen i ejendom: Afventning i markedet på trods af efterspørgsel

Ugen i ejendom / lørdag 25. maj 2019

KLP køber 19.700 kvm i Carlsberg Byen

Investering, Transaktioner / fredag 24. maj 2019

2E Group sælger 5.000 kvm projekt til kapitalforvalter

Pluss, Projektudvikling, Transaktioner / fredag 24. maj 2019

Mikael Hartmann bliver ny bestyrelsesformand i DE

Virksomheder og mennesker / fredag 24. maj 2019

BIG holder på medarbejderne på trods af utilfredsstillende resultat

Pluss, Arkitektfirmaer, Regnskab og resultater / fredag 24. maj 2019

S vil fjerne milliarder fra byggeriet

Økonomi / fredag 24. maj 2019

Kommende konferencer

Torsdag den 13. juni kl. 09:00

Værdiansættelse af investeringsejendomme

- metoder, opgaver og begrænsninger

Tirsdag den 18. juni kl. 09:00

Erhvervs- og boligmarkedet i Odense

- projektudvikling og investering i Danmarks tredjestørste by

Jobmarked

Nyeste opslag

Indehaver

       

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland