Foto: Newsec/presse

Analyse: Udbuddet af lejligheder vil stige i Hovedstaden

En måling, som home har lavet, viser, at 9 procent af lejlighedsejere vil sælge deres lejlighed i løbet af det næste halve år. Det er en stigning fra 6 procent for et år siden. I resten af landet er det kun 2 procent, der ønsker at sælge deres lejlighed.

Stigningen i antallet af lejligheder til salg i hovedstaden er i mellemtiden steget med 38 procent i hovedstaden og 30 procent på landsplan.

– Udbuddet af lejligheder er steget voldsomt i løbet af foråret, og der er altså ikke noget, der tyder på, at det aftager lige med det første. Priserne på lejlighederne er steget meget i hovedstadsområdet, og mange ejere kan være motiverede af, at de kan få en god pris hjem, selvom det ikke længere går så hurtigt som tidligere med både salgstider og prisstigninger, siger Henrik Hauthorn Jensen, der er boligmarkedsanalytiker i Home, til Børsen.

På det seneste er lejlighedspriserne stagneret, mens at huspriserne fortsætter med at stige.

– Lejlighedspriserne bevæger sig sidelæns, mens huspriserne fortsat stiger, og det gør det dyrere at bytte lejligheden ud med et hus. Derfor er det ikke overraskende, at flere planlægger at sælge, for jo længere tid man venter med at sælge lejligheden, jo mindre hus har man råd til at købe i det nuværende marked, siger Lise Nytoft Bergmann, der er boligøkonom hos Nordea Kredit.

Læs også Mens boligmarkedet stagnerer, stiger kontorpriserne i Aarhus

Læs også Huspriser stiger mere end ejerlejligheder for første gang i fire år

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder