Estate Media –

Nyheder – Danmark

Ejendomsaktører investerer i udviklingen af proptech og vil have andre til at gøre det samme

Flere digitale proptech-løsninger skal skabe bedre udnyttelse af kvadratmeterne og mere bæredygtighed. Derfor investerer Cobblestone og ELF Development nu i stiftelsen af Proptech Denmark-netværket og opfordrer resten af branchen til at følge efter.

Martin Burlund

tirsdag 14. maj 2019 14:28

Fordelene ved at udvikle ny proptech og implementere den i ejendomssektoren er mange, mener en række aktører indenfor branchen. Således skyder landets tredjestørste ejendomsadministrator Cobblestone og ejendomsudvikleren ELF Development hver 50.000 kr. ind i stiftelsen af netværket Proptech Denmark.

– Proptech og udviklingen af digitale løsninger til ejendomsbranchen er stadig i sin vorden. Sammen med en række startups indskyder vi nu en etableringskapital, der skal sætte turbo på etableringen af foreningen for proptech i Danmark, siger Ludvig Find, direktør hos ELF Development.

Adm. direktør hos Cobblestone Rasmus Juul-Nyholm er blevet inspireret af Copenhagen FinTech, som på kort tid har etableret sig og bidraget til flere succesrige techvirksomheder.

– Det eksempel ønsker vi nu at kopiere. Derfor opfordrer vi også andre aktører inden for ejendomsbranchen til at blive en del af Proptech Denmark-netværket og bidrage med 50.000 i startkapital til projektet, siger Rasmus Juul-Nyholm, som for nylig er tiltrådt i Proptech Denmarks bestyrelse.

Sammenlignet med lande som Finland, Norge, Sverige og Tyskland, er Danmark i dag bagefter inden for proptech, mener netværket. Proptech Denmark skal således understøtte udviklingen af ny proptech og bane vejen for nye startups og deres teknologier ind i en positiv, men tøvende ejendomsbranche.

Ny proptech skal skabe mere intelligente bygninger, nye beboerrettede services og nye administrative systemer og sænke omkostningerne i forbindelse med køb og salg af fast ejendom. Proptech er også centrale elementer i fremtidens mere avancerede ejendomskoncepter som co-working og servicerede lejligheder. Endelig er mere intelligente bygninger nøglen til mere energieffektive bygninger.

– Vi skal øge teknologiindholdet i ejendomsbranchen og modernisere området. Gør vi det, kommer det alle til gode, og derfor er det vigtigt, at vi er mange, der deltager og tager medansvar for opgaven. Med . Øget brug af proptech er vejen til bedre udnyttelse af kvadratmeterne og mere bæredygtighed i ejendommene, siger Rasmus-Juul Nyholm.

Næstformand i Proptech Denmark, Nadim Stub, som har arbejdet aktivt med proptech de seneste år, ser positivt på mulighederne for at udvikle området herhjemme.

– Det danske fintech-miljø er ret velforankret, og de mange overlaps mellem ejendomsmarkedet og finansbranchen, herunder realkreditinstitutter og banker, betyder, at der er store muligheder for synergier mellem finans- og ejendomssektoren. Kan iværksættere udnytte det, ligger der et stort markedspotentiale inden for proptech. Udfordringen lige nu er at få mobiliseret ejendomsbranchen og skabt kritisk masse, siger Nadim Stub.

Læs også Crowdfunding-platform beder brugere om 1 million kr. til 30 studieboliger

Læs også Minister til kapitalhungrende proptech-startups: – Bliv ved med at kæmpe

Læs også ELF Development ansætter erfaren profil som direktør til Aarhus-udvidelse

Kommentarer

Seneste nyt

Transaktionsvolumen falder fra 30 til 19 milliarder kr. på halvt år

Investering, Transaktioner / torsdag 18. juli 2019

Svært at afsætte store lejligheder i København og Aarhus

Bolig / fredag 19. juli 2019

Internationale investorer går efter disse ejendomme i Danmark

Pluss, Investering, Transaktioner / torsdag 18. juli 2019

Colliers udvider vurderings- og rådgivningsteam til 30 mand

Erhvervsmæglere, Virksomheder og mennesker / torsdag 18. juli 2019

Google vil bygge mindst 15.000 boliger som led i byggeprojekt til 100 milliarder kr.

Pluss, Bolig, Investering / fredag 19. juli 2019

Estate Media Priserne: Fem kæmper om Projektprisen – giv din stemme

Estate Media Prisen / torsdag 18. juli 2019

Kommende konferencer

Torsdag den 29. august kl. 11:30

Ejendomsdagene 2019

- alt der glimter er ikke guld!

Tirsdag den 10. september kl. 09:00

ABR 18 i praksis

- kontrakter, honorering og tvisteløsning

Jobmarked

Nyeste opslag

Executive Assistant

       

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland