Estate Media –

Nyheder – Danmark

Arkitema Architects’ nye kontor i Carlsberg Byen. Ejendommen hedder ”Dipylon Hus”. Illustration: Arkitema Architects

Trods vækst hos Arkitema: – 2018-regnskab ikke tilfredsstillende

Arkitema Architects har præsenteret regnskabet for 2018, og det viser fremgang på både omsætning og resultat. Dermed er det en solid virksomhed, der ved årsskiftet blev købt af Cowi. Virksomheden ser en afmatning på de danske og svenske markeder, hvorimod det går stærkt fremad i Norge.

Arkitema Architects har netop afleveret regnskab for 2018, med en fremgang på både omsætning og resultat. Således steg omsætningen med 8 procent i forhold til 2017 til i alt 421,7 millioner kr., mens resultatet før skat viste 19,9 millioner kr., svarende til en stigning på 49 procent i forhold til året før, hvor en række engangsudgifter påvirkede resultatet.

Resultatet er dog ikke helt tilfredsstillende, fortæller adm. direktør Peter Hartmann Berg. Det skyldes især, at den danske del af virksomheden var udfordret i starten af 2018, og modgangen kunne ikke helt opvejes af fremgangen på det svenske marked. I 2019 forventer Arkitema en lavere efterspørgsel på både det danske og svenske marked pga. afmatning i boligmarkedet.

– Vi kommer fra et meget højt niveau på boligmarkedet, men det ér et meget sårbart marked. Derfor har vi de seneste mange år arbejdet bevidst med at sikre Arkitema mod nedgang på eksempelvis boligmarkedet, således at vi kan allokere vores fokus til andre markeder. Vores ordrebog er solid og på niveau med sidste år, siger Peter Hartmann Berg.

Ifølge tal fra Byggefakta bliver Arkitema størst på igangsatte projekter i 2019.

Læs også Tæt kamp om at være størst i arkitektbranchen – fem navne skiller sig ud (+)

Resultatet bærer præg af ekstraordinære engangsudgifter, og viser ligeledes et underskud i den norske afdeling. Men i Norge er udviklingen vendt, og det er bl.a. her virksomheden forudser en stærk fremtidig vækst.

– I Norge begynder det bestemt at ligne noget. Vi er kommet godt i gang med året, og vi kan allerede nu se, at det ser rigtigt godt ud for de kommende år. Der er på nuværende tidspunkt ansat flere nye medarbejdere på vores kontor i Oslo, og flere kommer til. Det skyldes dels, at vi vinder flere projekter, og dels, at Cowi også er meget store her, hvilket vi kommer til at kunne nyde godt af, siger Peter Hartmann Berg.

– Vi har gang i en meget vellykket sammenlægning, hvor samarbejdet går rigtig godt. Vi høster allerede nu frugter af at blive lagt sammen, og jeg er ikke i tvivl om, at når vi får sat endnu flere projekter i søen, så vil vi kunne gøre en betydelig forskel sammen. Det er ikke noget, der kan ses i vores omsætning endnu, men det forventer vi alle, at det vil gøre i de kommende år, siger han.

Siden Arkitema blev opkøbt af Cowi har de to virksomheder fået flere opgaver sammen, og for nyligt kunne man sætte nålen i det kommende storprojekt Lynetteholmen ud for København.

Læs også Top- og bundlinje voksede hos Vilhelm Lauritzen Arkitekter i 2018

Læs også Erhvervsprofil ny bestyrelsesformand hos Vilhelm Lauritzen Arkitekter

Læs også Her er de 10 største ingeniører i Danmark i 2019

Kommentarer

Seneste nyt

Transaktionsvolumen falder fra 30 til 19 milliarder kr. på halvt år

Investering, Transaktioner / torsdag 18. juli 2019

Svært at afsætte store lejligheder i København og Aarhus

Bolig / fredag 19. juli 2019

Internationale investorer går efter disse ejendomme i Danmark

Pluss, Investering, Transaktioner / torsdag 18. juli 2019

Colliers udvider vurderings- og rådgivningsteam til 30 mand

Erhvervsmæglere, Virksomheder og mennesker / torsdag 18. juli 2019

Google vil bygge mindst 15.000 boliger som led i byggeprojekt til 100 milliarder kr.

Pluss, Bolig, Investering / fredag 19. juli 2019

Estate Media Priserne: Fem kæmper om Projektprisen – giv din stemme

Estate Media Prisen / torsdag 18. juli 2019

Kommende konferencer

Torsdag den 29. august kl. 11:30

Ejendomsdagene 2019

- alt der glimter er ikke guld!

Tirsdag den 10. september kl. 09:00

ABR 18 i praksis

- kontrakter, honorering og tvisteløsning

Jobmarked

Nyeste opslag

Executive Assistant

       

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland