Region H vælger stor- og fagentrepriser, så flere kan byde ind på stort projekt

Region Hovedstadens Psykiatri åbner nu for ballet om at være med til at bygge Københavns nye psykiatrihospital – Ny Psykiatri Bispebjerg. Opførelsen udbydes i stor- og fagentrepriser, og Region Hovedstaden opfordrer alle kvalificerede entreprenører til at søge om prækvalifikation.

Det sker efter et udbudsforløb, som Estate Pluss har fulgt tæt, hvor kun to italienske konglomerater bød ind på opgaven, mens de nordiske entreprenører meldte pas på opgaven.

Læs også NCC og MTH: Derfor byder vi ikke på stort hospitalprojekt (+)

Dansk Byggeri fortalte i den sammenhæng, at det er positivt for entreprenørerne, at de ikke faldbyder sig til alle opgaver, men at bygherre kan ende med at stå med et udbud, hvor der ikke er sund konkurrence.

Læs også Dansk Byggeri om sygehusudbud: Kredsen af mulige bydere er blevet snæver (+)

Ny Psykiatri Bispebjerg vil samle den psykiatriske behandling i et 21.570 kvm stort nybyggeri og en 6.350 kvm parkeringskælder i det nordøstlige hjørne af Bispebjerg Hospital. Nybyggeriet skal rumme 200 sengepladser fordelt på 12 sengeafsnit samt akutmodtagelse, moderne behandlingsfaciliteter og lokaler til undervisning og forskning.

Byggeriet udføres i to etaper frem til 2024. I en efterfølgende tredje etape renoveres det såkaldte Lersø-kompleks, der i dag er en del af Bispebjergs somatiske hospital. I fremtiden skal det bl.a. rumme ambulatorier til psykiatrien.

Den vindende råhusentreprenør vil efter tidsplanen kunne gå i jorden den første hverdag i 2020. Men allerede inden sommerferien indledes byggemodningen af det område, hvor byggeriets første etape skal opføres.

Byggemodningen har netop været i udbud. Ved tilbudsfristens udløb 8. maj var der indkommet fem tilbud, som nu skal evalueres.

Læs også Italienere skal bygge Bispebjergs akuthospital til 1,5 milliarder kr.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder