Estate Media –

Nyheder – Danmark

Seneste version af, hvordan museets kuppel ud mod Sølvtorvet kommer til at se ud. Der vil kunne projekteres lys og video op på glassets inderside. Illustration: Lundgaard & Tranberg Arkitekter og Arkitekt Claus Pryds

Per Aarsleff går i gang med milliardbyggeri efter forsinkelse

Vejdirektoratet har indgået aftale med Per Aarsleff om at igangsætte arbejdet med at bygge Danmarks nye naturhistoriske museum i Botanisk Have i København. Det nye museum forventes at åbne for publikum i 2023. 

Martin Burlund

fredag 3. maj 2019 10:43

Byggeriet af det nye naturhistoriske museum i Botanisk Have i København kan nu gå i jorden efter længere tids granskning af projektet. Det er Vejdirektoratet, som har indgået igangsætningsaftale med entreprenøren Per Aarsleff. Vejdirektoratet overtog bygherreansvaret den 1. januar 2018 fra Bygningsstyrelsen på en række projekter inklusive dette museumsbyggeri.

Vejdirektoratet har i samarbejde med totalrådgiver og entreprenør gennemført en grundig og omfattende granskning af projektet, inden igangsætningsaftalen blev underskrevet. I byggeriet, som har et budget på en lille milliard, skulle der findes besparelser på 50-80 millioner kr., inden man kunne begynde.

Læs også Budget og tidsplan udfordrer 30.000 kvm museumsbyggeri i København

Museet bliver cirka 30.000 kvm, heraf vil cirka 15.000 kvm være i eksisterende bygninger. Størstedelen af de nye kvadratmeter bliver bygget under jorden. Det nye museum samler Københavns Universitets Zoologisk Museum, Geologisk Museum og Botanisk Museum til et museum i international topklasse.

– Siden vi blev tildelt hovedentreprisen i november 2017, har vi arbejdet tæt sammen med bygherren om projektet. Vi er glade for at skulle opføre Statens Naturhistoriske Museum i Københavns gamle have, og vi ser frem til at komme i jorden og begynde vores arbejde, siger viceadministrerende direktør Lars M. Carlsen fra Per Aarsleff.

Byggeriet af Statens Naturhistoriske Museum finansieres af Københavns Universitet og store donationer til universitetet fra Villum Fonden, Novo Nordisk Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt Den Obelske Familiefond. Desuden bidrager staten til finansieringen af det nye museum.

Museet er tegnet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter og arkitekt Claus Pryds med EKJ Rådgivende Ingeniører som underrådgiver. Landskabet er udviklet i et samarbejde mellem Lundgaard & Tranberg Arkitekter og landskabsarkitekt Steen Høyer med Julie Kierkegaard som projekterende landskabsarkitekt.

Der er byggestart fredag den 3. maj. Bygningerne til det nye Statens Naturhistoriske Museum forventes at være klar ved årsskiftet 2022/2023. Den første udmelding var, at museet skulle stå færdigt i 2021.

Læs også Ikano Bolig tager første spadestik af mange i Danmark

Læs også PFA og Danfoss’ hotelinvestering til trecifret millionbeløb klar til åbning

Læs også Entreprenør frikendt i sag om MgO-plader

Kommentarer

Seneste nyt

Nyt Heimdalen-byggeri kan gå i gang

Aarhus, Byggeri, Byudvikling / tirsdag 4. august 2020

Per Andersen stopper i Pwc

Virksomheder og mennesker / tirsdag 4. august 2020

MT Højgaard mister projektudviklingschef

Virksomheder og mennesker / tirsdag 4. august 2020

Ejendomsudvikler svarer oprørte borgere og politikere igen

Pluss, Byudvikling / tirsdag 4. august 2020

Corona får ejendomsinvestor til at sælge storparcel fra

Pluss, Projektudvikling, Investering / mandag 3. august 2020

PFA Audley henter projektudviklingsdirektør hos Kuben

Pluss, Virksomheder og mennesker / mandag 3. august 2020

Kommende konferencer

Torsdag den 13. august kl. 09:00

VENTELISTE - Erhvervs- og boligmarkedet i Roskilde

- investering og udvikling mod 2021

Torsdag den 20. august kl. 09:00

Erhvervslejeloven

- nyeste afgørelser og praksis

Estate Podcast

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland