Estate Media –

Nyheder – Danmark

Bonava er en af de projektudviklere, der har valgt at svanemærke sine boliger. Her Trikotageparken på Østerbro i København. Illustration: Praksis Arkitekter

Bonava skal bygge 153 boliger på kanten mellem Østerbro og Hellerup

Engang var der trikotagefabrik. Siden flyttede en af verdens ældste jødiske skoler, Carolineskolen, ind. Nu ventes første spadestik til etape 1 af i alt 153 arkitekttegnede Bonava-boliger taget inden for kort tid.

Martin Burlund

tirsdag 30. april 2019 13:28

På kanten mellem Hellerup og Østerbro i København går Bonava – en af Nordeuropas største boligudviklere – i gang med første del i et projektbolig-byggeri på fire etaper, der går under navnet Trikotageparken. Stedet var en del af Julius Hansens Trikotagefabrik, der fremstillede sokker i 1930erne og frem til de sene 60ere. Lejlighedsbyggeriet, der er tegnet af Praksis Arkitekter, vil rumme referencer til den industriperiode.

– De nye beboere behøver bestemt ikke uldne sokker for at holde sig varme i deres nye hjem. Det er et historiemættet område, der går fra strømpeproduktion til svanemærkede, energivenlige, lyse lejligheder, siger salgschef Hans Jørn Abrahamsen fra Bonava.

Stedet har indtil for nylig lagt rammer til Carolineskolen, der blev grundlagt af den jødiske menighed for over 200 år siden for bl.a. at sikre, at jødiske børn fik lært ordentligt dansk. Skolen – opkaldt efter prinsesse Caroline, datter af kong Frederik VI, der i 1814 med sit frihedsbrev gav jøderne borgerrettigheder i Danmark – er nu flyttet til et andet sted i København.

På byggegrunden bevares dele af de kuppelformede bunkere, der blev bygget mellem 1944 og 1945. Nabolagets børn vil om vinteren kunne bruge dem som små kælkebakker eller lege og rulle ned ad de græsklædte forhøjninger fra Anden Verdenskrig.

– Vi har bevidst arbejdet med at skabe et område, der integrerer leg og ophold – hyggelige små mødesteder for både store og små. Vi er meget optagede af at finde en god balance mellem fællesaktiviteter, naboskab og privat hygge, siger Hans Jørn Abrahamsen.

Det forventes at de første beboere flytter ind til efteråret næste år.

Læs også Dansk-norsk Bonava-direktør glæder sig over eneste markedsfremgang (+)

Læs også Bonava køber 21.000 kvm byggegrund i København – vil bygge 300 boliger (+)

Læs også Torben Modvig overtager rekordstor Casa-ordrebog på 3,5 milliarder kr.

( Besøgt 658 gange, 1 besøg i dag )

Kommentarer

Seneste nyt

Se eller gense anden udgave af ’Fredagsbar med Estate’

Fredagsbar / fredag 22. januar 2021

Investortrio køber dansk selskab med ejendomme for knap 300 millioner kr.

Pluss, Bolig, Investering, Transaktioner / fredag 22. januar 2021

Restriktioner rammer igen hårdt: – Det er en gyser

Corona, Retail / fredag 22. januar 2021

Fem stærke investorer kæmper om at være med til at udvikle Vollsmose

Byudvikling, Investering, Odense / torsdag 21. januar 2021

Bostad bag fynsk boligprojekt med 47 lejligheder

Pluss, Bolig, Byggeri, Investering / fredag 22. januar 2021

Ny projektudviklingschef i FB Gruppen

Projektudvikling, Byudvikling, Virksomheder og mennesker / torsdag 21. januar 2021

Kommende konferencer

Tirsdag den 26. januar kl. 10:00

WEBINAR Joint venture og strategiske partnerskaber

– fælles udvikling af ejendomme og værdier

Tirsdag den 2. marts kl. 09:00

Erhvervs- og boligmarkedet i Køge 2021

- fra købstad til knudepunktEstate Podcast

Seneste nyheder