Estate Media –

Nyheder – Danmark

Mangel på kontorlokaler sender priserne i vejret i Østjylland

Kontorsøgende skal kigge langt efter ledige lokaler i Østjylland, da der kun er få ledige kontorlokaler tilbage i landsdelen, hvilket presser priserne i vejret. Det viser nye tal fra Ejendomstorvet, mæglernes fælles portal og samtidig landets største portal for erhvervslokaler. En øget tiltrækning til storbyen Aarhus og en positiv udvikling i turisme er blandt årsagerne, påpeger lokal mægler.

Martin Burlund

mandag 29. april 2019 9:40

Siden 1. kvartal i 2013 er udbuddet af kontorlokaler i Østjylland faldet med mere end 33 procent, og det er sket i takt med stigende gennemsnitlige lejepriser, som i samme periode er steget med næsten 20 procent.

– Lejepriserne er stadig kun lige passeret det lejeniveau, som der var tilbage i år 2010, og der er derfor ingen grund til at betragte prisstigningerne som uholdbare eller opblæste. Der er godt belæg for at ejendomsudbyderne fortsat kan omsætte deres lejesager fremadrettet – dette bekræftes både af liggetiderne i området, som i 2019 er markant lavere end sidste år, og i det faldende udbud. Det er ikke kun for kontorsegmentet, at der opleves en markant stigning i den gennemsnitlige årlige leje. Samme tendens kan ses på tværs af andre segmenter, som detailhandel/butik og lager/produktion, siger Nicholas McFall, analytiker hos Ejendomstorvet.dk.

I mange år har Hovedstaden været dét sted, som virksomhederne søgte til. Men de sidste par år har storbyen Aarhus for alvor markeret sig på landkortet, hvor tiltrækningen af videns arbejdspladser er lykkedes i høj grad, og hvor virksomheder såsom Vestas, Krifa og Lidl har rykket teltpælene op og søgt mod den Østjyske hovedstad.

Jan Nickelsen, direktør og partner i Colliers International, påpeger flere årsager til udviklingen i Østjylland.
Heriblandt konverteringen til boliger, øget turisme og evnen til at tiltrække videns arbejdspladser.

En af de mest markante årsager til udviklingen er, at Aarhus har et stærkt boligmarked med en stor tiltrækningskraft og et indbyggertal, der stiger stødt. Dette er med til at øge behovet for konverteringen fra kontorer til boliger, hvilket gør at udbuddet bliver mindre.

– Siden finanskriseårene har der været et ”opsparet” behov for moderne kontorløsninger, da virksomhederne dengang ikke vidste hvilken retning, pilen pegede, men hvis vi tager de samfundsøkonomiske briller på, er vi inde i en rigtig god udvikling, hvor virksomhederne vækster og udvider. Det skaber naturligvis også et øget behov for kapacitet, siger Jan Nickelsen.

Også på kultur- og oplevelsessiden har Aarhus formået at markere sig, hvorfor flere hoteller har søgt til byen og på den måde også er med til at opsluge kontorkapaciteten, mener Jan Nickelsen.

Transaktionsmarkedet har ligeledes oplevet et stort fald i udbuddet, så kontorsøgende der påtænker at købe frem for at leje, vil opleve samme begrænsede muligheder som på lejemarkedet. Alt i alt skal kontorsøgende lede længere efter lokaler, der matcher deres behov.

Kommentarer

Seneste nyt

Trecifret millionhandel ved Rådhuspladsen i København

Pluss, Investering, Kontor, København, Transaktioner / torsdag 4. juni 2020

Koncenton køber yderligere 154 boliger – se estimeret pris

Pluss, Bolig, Investering, Transaktioner / torsdag 4. juni 2020

Bruttofortjenesten og bundlinjen falder også i Nordicals København

Pluss, Regnskab og resultater, Erhvervsmæglere / torsdag 4. juni 2020

Tetris vil konvertere militært øvelsesterræn til 108 boliger

Bolig, Byudvikling, Bæredygtighed, Investering, Transaktioner / torsdag 4. juni 2020

Pensam tager med opkøb hul på opbygning af cityportefølje af erhvervsejendomme

Pluss, Investering / torsdag 4. juni 2020

Hines løfter sløret for 21.000 kvm stort konverteringsprojekt på Købmagergade

Konvertering, Hotel, København / onsdag 3. juni 2020

Kommende konferencer

Torsdag den 11. juni kl. 10:00

WEBINAR: Hotelmarkedet efter Corona

- med Christian Kielgast, Peter Haaber og Kamilla Sevel

Onsdag den 17. juni kl. 09:00

Erhvervs- og boligmarkedet i Trekantområdet

- investeringer i Vejle, Kolding og Fredericia

Estate Podcast

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland