Estate Media –

Nyheder – Danmark

KAB undgår selvbestemt værdiansættelse af indskud

KAB’s datterselskab Vibevænget i Københavns nordvestkvarter prøvede at berige sig selv med 745 gange det, de havde givet i indskud. Men det har Østre Landsret sat en stop for indtil videre med en dom, der er principiel og får betydning for at bevare de billige boliger i København. Dommen kan dog stadig ankes til Højesteret.

Martin Burlund

mandag 29. april 2019 22:43

Østre Landsret har afsagt dom i en sag mellem Boligselskabet Vibevænget og KAB, der omhandlede Boligselskabet Vibevængets ret til at ændre sine vedtægter og opskrive sine indskud – også kaldet grundfondsbeviser – uden KAB’s godkendelse.

Boligselskabet Vibevænget blev stiftet i 1927 som et såkaldt datterselskab af KAB, og Vibevængets kapital bestod af en grundfond, hvor der for hvert medlems indskud blev udstedt et grundfondsbevis med en nominel værdi på 832 kr. for en toværelses lejlighed. Og det har den været lige siden.

Vibevænget ønskede således at opskrive værdien af grundfondsbeviserne til dagens markedsværdi. For en toværelses er det omkring 620.000 kr. Eller hvad der svarer til en værdistigning på en faktor 745 til den beboer, der tilfældigvis bor der lige nu. Men den idé standsede landsretten.

– Vibevænget – og de andre parlamentariske boliger – blev opført med det formål at skaffe gode, billige og sunde boliger til den brede befolkning og tjene samfundsmæssige interesser på boligområdet. Dommen fastslår, at enkelte beboere ikke skal beriges pga. boligmarkedets himmelflugt, siger Jens Elmelund, adm. direktør i KAB.

I Vibevænget er der 169 boliger. Men i de 10 parlamentariske selskaber er der i alt 1.023 boliger. Det betyder, at de med grundfondsbeviser til cirka 620.000 kr. i hånden med ét ville have en samlet værdi af mere end 142 millioner kr.

Landsretten fandt, at KAB fortsat havde en saglig interesse i at håndhæve sine rettigheder i henhold til boligselskabets vedtægter, og at det hverken var usagligt eller urimeligt, at KAB havde nægtet at godkende de i 2015 vedtagne vedtægtsændringer. Landsretten bemærkede herved, at boligselskabets medlemmer på intet tidspunkt havde haft en berettiget forventning om at få ejerskab til boligselskabets samlede formue.

Læs også Blackstone-opkøb: Borgmester på Frederiksberg tilfreds med frifindelse (+)

Læs også Tre ejendomme i Nordvest skal udvikles til boliger, hotel og butik (+)

Læs også Stor forskel på priser på projektlejligheder i København

Kommentarer

Seneste nyt

Ugen i Ejendom: Går det dårligt – næh…ikke rigtigt

Ugen i ejendom / fredag 16. august 2019

Aberdeen køber 8.000 kvm logistikejendom i Taastrup

Pluss, Industri og logistik, Transaktioner / torsdag 15. august 2019

Store forventninger til nyt 65.000 kvm flerbrugerhus i Ørestad

Pluss, Kontor / fredag 16. august 2019

Hoffmann henter afkast på over 5 procent hjem for 7. år i træk

Entreprenører, Byggeri / fredag 16. august 2019

V. Løwener sælger sidste del af ejendomsporteføljen

Lager og logistik, Transaktioner / torsdag 15. august 2019

Copenhagen Capital køber ejendom til 62 millioner kr.

Transaktioner / torsdag 15. august 2019

Kommende konferencer

Torsdag den 29. august kl. 11:30

Ejendomsdagene 2019

- alt der glimter er ikke guld!

Tirsdag den 10. september kl. 09:00

ABR 18 i praksis

- kontrakter, honorering og tvisteløsning

Jobmarked

Nyeste opslag

Property manager/ejendomsadministrator

       

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland