Estate Media –

Nyheder – Danmark

”Øresund Park” på Amager. Foto: Mathias Løvgreen / Skanska

Stor forskel på priser på projektlejligheder i København

Martin Burlund

tirsdag 23. april 2019 10:06

Der bygges nye lejligheder mange steder i København, som forventes at vokse i indbyggertal over de næste mange år. For dem, som gerne vil bo i en nybygget bolig er der gode muligheder for at vælge mellem de forskellige kvarterer, hvis pengepungen er til det.

Selvom lejlighederne endnu ikke står færdige, er mange af dem allerede nu udbudt til salg. Men det er ikke helt lige meget, hvilken bydel man vælger, da der er stor prisforskel. 

De højeste kvadratmeterpriser på de kommende lejligheder findes i Nordhavn og på Vesterbro, hvor en kvadratmeter ejerlejlighed koster omkring 57.000 kroner, viser tal fra en opgørelse fra Boliga. 

– Generelt er Nordhavn et af Københavns dyreste nye boligområder på grund af beliggenheden direkte til vand eller udsigt til vand for en stor del af boligernes vedkommende. Priserne i København V præges til gengæld af Carlsbergbyen, som har relativt høje kvadratmeterpriser, siger boliganalytiker Henrik Hauthorn Jensen. 

På Nørrebro og i Sydhavnen lyder de gennemsnitlige kvadratmeterpriser på henholdsvis 51.300 og 53.000 kroner pr. kvadratmeter for nybyggeri. Og i den lavere ende finder man Amager, hvor udbudskvadratmeterprisen for ejerlejlighederne, der står klar efter 2020 ligger på lige over 44.000 kroner.

I Aarhus ligger de aktuelle udbudskvadratmeterpriser på de kommende ejerlejligheder på lige over 43.100 kroner pr. kvadratmeter. Lige nord for centrum i Risskov koster færdigbyggede ejerlejligheder lige over 40.400 kroner pr. kvadratmeter. 

Aalborg står for de højeste jyske priser på nybyg. Her skal man nemlig i gennemsnit give omkring 44.200 kroner pr. kvadratmeter for de endnu ikke færdigbyggede ejerlejligheder.

– 70-80 procent af de projekter, der er udbudt i Aalborg og Nørresundby, ligger langs fjorden med prima beliggenhed og udsigt til vand, hvorimod vores mæglere i Aarhus oplyser, at projekterne i dag er bredt mere ud over hele byen. Generelt er Aarhus dog fortsat dyrere end Aalborg, så hvis du har to sammenlignelige projekter i Aalborg og Aarhus, vil kvadratmeterpriserne i Aarhus typisk være højere, siger Henrik Hauthorn Jensen.

Til gengæld er der en del at spare ved at købe nybyg i Nørresundby. Her er ligger udbudskvadratmeterprisen på lige over 27.500 kroner i gennemsnit.

Læs også: Dansk Byggeri: Langt færre nye boliger næste år end ventet  (+)

Læs også: Gefion-direktør: Projekt på Amager Strandvej er meget vigtigt (+)

Læs også: Boligbyggeboom skaber tomgang i luksussegment

( Besøgt 1.259 gange, 2 besøg i dag )

Kommentarer

Seneste nyt

Derfor klynger advokater og ingeniører sig til hinanden

Redaktørens blog / fredag 23. oktober 2020

Pensionsselskaber vil undersøge domicil efter betonskandale

Kontor, København / fredag 23. oktober 2020

Patrizia køber boligprojekt for 750 millioner kr. i Malmø

Pluss, Bolig, Investering, Transaktioner / fredag 23. oktober 2020

Advokatfirma får nyt domicil i Nordhavn – skifter ATP ud med PFA

Advokatbranchen, Kontor, København / torsdag 22. oktober 2020

Nyt netværk skal hjælpe almene bygherrer med strategiske partnerskaber

Byggeri / fredag 23. oktober 2020

To byer kåret som Danmarks bedste handelsbyer

Retail / fredag 23. oktober 2020

Kommende konferencer

Tirsdag den 27. oktober kl. 09:00

Investering i fremtidens almene boliger

- grønne renoveringer for milliarder i den blandede by

Tirsdag den 3. november kl. 09:00

Boliglejeret

- de væsentlige og grundlæggende principperEstate Podcast

Seneste nyheder