Estate Media –

Nyheder – Danmark

Konstitueret teknik- og miljøforvaltningsdirektør: Sådan ligger landet

Teknik- og Miljøforvaltningen igangsætter en række initiativer efter kritisk rapport fra advokatfirmaet Bech-Bruun om fortovsordningen.

Martin Burlund

tirsdag 16. april 2019 9:56

Teknik- og Miljøforvaltningens administration tager kritik efter en uvildig rapport fra Bech-Bruun til sig og iværksætter på baggrund heraf en række initiativer, der skal rette op på de udfordringer, som rapporten peger på. Tidligere har Center for Bygninger i forvaltningen også været underlagt en ekstern advokatundersøgelse på baggrund af en whistleblowersag. Og endelig har forvaltningen med bistand fra Ernst & Young fået vurderet opkrævningen af 230 takster og gebyrer.

– Vi er med den seneste tids rapporter fra eksterne konsulenter en meget gennemlyst forvaltning, og en række forbedringspotentialer står nu meget klart frem. Vi har allerede sat en del initiativer i værk for at rette op på udfordringerne. Men den seneste rapport fra Bech-Bruun gør det tydeligt, at der skal mere til. Eksempelvis skal vi have et øget fokus på rolle og ansvarsfordeling mellem forvaltningens enheder. Det arbejde påbegynder vi nu, og så bliver det en af opgaverne for en ny adm. direktør at træffe de endelige beslutninger herom, siger Michel Schilling, der er konstitueret som adm. direktør i Teknik- og Miljøforvaltningen.

Rapporten fra Bech-Bruun konkluderer, at fortovsordningen er administreret i strid med reglerne.

– Allerede med takst- og budgetanalysen fra Ernst & Young fik vi en klar indikation af, at forvaltningen ikke har været gode nok til at beregne takster og gebyrer. Som offentlig myndighed skal vi have helt styr på opkrævningen af vores takster og gebyrer, så der både er gennemsigtighed og klar dokumentation. Vi har nu over flere omgange fået eksterne advokater og revisorers anbefalinger til, hvordan vi kommer i mål hermed, og vi er allerede trukket i arbejdstøjet, siger Michel Schilling.

Endelig peger rapporten på, at borgmesteren og Teknik- og Miljøudvalget i flere sammenhænge har modtaget fejlagtig information, ligesom der er eksempler på, at forvaltningen har undladt at informere udvalget om ting, udvalget burde have haft kendskab til.

– Vi har allerede for et år siden fået en meget klar tilkendegivelse fra teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen om, at hun ikke vil acceptere, at viden tilbageholdes eller undertrykkes selvom det eksempelvis giver økonomiske udfordringer. Teknik- og Miljøudvalget skal have et retvisende og fuldstændigt billede af de udfordringer, udvalget forventes at håndtere. Rapporten fra Bech Bruun understreger vigtigheden af, at vi får et øget fokus herpå, siger Michel Schilling.

Læs også: Københavns Teknik- og Miljøforvaltning siger farvel til endnu en direktør

Læs også: Mægler: Bølge af projektbyggerier vil skabe konkurrence

Læs også: Blackstones opkøb på Frederiksberg sat på pause

Kommentarer

Seneste nyt

Ny kommuneplan for København vedtaget – 60.000 boliger skal bygges frem til 2031

Byudvikling, København / fredag 28. februar 2020

KPC og Årstiderne Arkitekter valgt til centralt projekt i Aarhus

Aarhus, Byggeri / fredag 28. februar 2020

Bostads halvårsoverskud falder til 1 million kr. fra 21 millioner kr.

Pluss, Regnskab og resultater, Investering / torsdag 27. februar 2020

Lokal investor afhænder sjællandsk ejendomsportefølje for 77 millioner kr.

Pluss, Erhvervsmæglere, Transaktioner / torsdag 27. februar 2020

To store opgaver med køberrådgivning giver RED lyst til mere

Pluss, Erhvervsmæglere / torsdag 27. februar 2020

Mipim-team: Messen bliver gennemført

Mipim / torsdag 27. februar 2020

Kommende konferencer

Tirsdag den 3. marts kl. 13:00

VENTELISTE: Træbyggeri

- muligheder, erfaringer, udfordringer og vidensdeling

Torsdag den 5. marts kl. 09:00

Erhvervs- og boligmarkedet i Køge 2020

- fra købstad til knudepunkt

Jobmarked

Nyeste opslag

Senior Investment Manager

     

Estate Podcast

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland