Hovedindgangen til Akuthuset på Nyt Hospital Bispebjerg. Illustration: KHR Architecture, EYP Health og Arup

Opdateret: Italienere skal bygge Bispebjergs akuthospital til 1,5 milliarder kr.

(Opdatering af hvilke underrådgivere, der hører til hvilke konsortier. Der var byttet rundt på dem til at starte med)

Fremtidens hospital på Bispebjerg skal enten bygges af entreprenørkonsortiet RdE/Pessina eller Salini Impregilo/Pizzarotti. Disse to joint ventures er blevet udpeget af Region Hovedstaden til at afgive bud på, hvordan byggeriet af det 77.500 kvm store akuthus i Nyt Hospital Bispebjerg skal forløbe.

I starten af 2020 afgøres det, hvem der løber med den 1,5 milliarder kr. store kontrakt. Det bliver således kun med danske underrådgivere i form af Creo Arkitekter eller EKJ Rådgivende Ingeniører. Ingen af de store danske eller svenske entreprenører har budt på opgaven.

– Det er nogle rigtig stærke og erfarne spillere, der har budt ind på opgaven, så vi er tilfredse med udfaldet af prækvalifikationen. Nu går vi ind i en tilbuds- og forhandlingsfase, hvor vi skal i tæt dialog med firmaerne, så vi til slut kan stå med den helt rette partner, siger projektchef Lene Stevnhoved,

Firmaerne er veletablerede på det danske marked og har bred erfaring med store komplekse byggeprojekter. Salini Impregilo er Italiens største entreprenørvirksomhed, som er mest kendt herhjemme fra Metrobyggeriet. Konsortiepartneren Pizzarotti er et andet stort entreprenørfirma. På rådgivningssiden peger holdet på EKJ Rådgivende Ingeniører sammen med arkitekt- og ingeniørfirmaet Politecnica, som også er underrådgiver på det nye Universitetshospital i Køge.

Rizzani de Eccher er totalentreprenør på projektet Fjordforbindelsen, der blandt andet omfatter en ny bro over Roskilde Fjord, og firmaet er også med i opløbet om at bygge Nyt Hospital Nordsjælland. Firmaet har dannet joint venture med den mindre italienske entreprenør Pessina. Underrådgiverne er den østrigske hospitalsplanlægger Vamed, Sweco Architects og danske Creo Arkitekter.

Hospitalsdirektør på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, Anne Jastrup, er også glad for, at der nu er sat navn på de firmaer, der skal kæmpe om den vigtige opgave at bygge nyt akuthospital til de omkring 500.000 borgere i hospitalets optageområde.

– Det er dejligt, at vi er nået hertil i processen, og at to så veletablerede firmaer har budt på opgaven. Jeg glæder mig til, at vi om få år kan åbne dørene til nye operationsstuer, sengeafdelinger, ambulatorier og et helt nyt Kvinde-Barn-Center. Vi er et hospital med en stærk historie, og med det nye byggeri forener vi det historiske og det topmoderne, siger hun.

Det nye hospital forventes at kunne åbne dørene for patienter i 2023.

– Rizzani de Eccher (It) og Pissani (It) med underrådgiverne Vamed (Østrig), Sweco (Sv) og Creo Arkitekter (DK)

– Salini Impregilo (It) og Pizzarotti (It) med underrådgiverne EKJ Rådgivende Ingeniører (DK) og Politecnica (It)

Læs også: Nyt 77.500 kvm akuthospital på Bispebjerg i udbud med milliardkontrakt

Læs også: Arkitema skal styre Ny Bispebjerg Psykiatri i mål

Læs også: Claes Brylle Hallqvist opsagt efter kritik af udbudsproces til 1,6 milliarder kr.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Se alle

Seneste nyt

Populære nyheder