Estate Media –

Nyheder – Danmark

Hovedindgangen til Akuthuset på Nyt Hospital Bispebjerg. Illustration: KHR Architecture, EYP Health og Arup

Opdateret: Italienere skal bygge Bispebjergs akuthospital til 1,5 milliarder kr.

To italienske entreprenørkonsortier er prækvalificeret til at give et bud på, hvordan fremtidens akuthospital på Bispebjerg skal opføres. Det var de to konsortier, der bød på opgaven, oplyser Region Hovedstaden.

Martin Burlund

tirsdag 16. april 2019 8:45

(Opdatering af hvilke underrådgivere, der hører til hvilke konsortier. Der var byttet rundt på dem til at starte med)

Fremtidens hospital på Bispebjerg skal enten bygges af entreprenørkonsortiet RdE/Pessina eller Salini Impregilo/Pizzarotti. Disse to joint ventures er blevet udpeget af Region Hovedstaden til at afgive bud på, hvordan byggeriet af det 77.500 kvm store akuthus i Nyt Hospital Bispebjerg skal forløbe.

I starten af 2020 afgøres det, hvem der løber med den 1,5 milliarder kr. store kontrakt. Det bliver således kun med danske underrådgivere i form af Creo Arkitekter eller EKJ Rådgivende Ingeniører. Ingen af de store danske eller svenske entreprenører har budt på opgaven.

– Det er nogle rigtig stærke og erfarne spillere, der har budt ind på opgaven, så vi er tilfredse med udfaldet af prækvalifikationen. Nu går vi ind i en tilbuds- og forhandlingsfase, hvor vi skal i tæt dialog med firmaerne, så vi til slut kan stå med den helt rette partner, siger projektchef Lene Stevnhoved,

Firmaerne er veletablerede på det danske marked og har bred erfaring med store komplekse byggeprojekter. Salini Impregilo er Italiens største entreprenørvirksomhed, som er mest kendt herhjemme fra Metrobyggeriet. Konsortiepartneren Pizzarotti er et andet stort entreprenørfirma. På rådgivningssiden peger holdet på EKJ Rådgivende Ingeniører sammen med arkitekt- og ingeniørfirmaet Politecnica, som også er underrådgiver på det nye Universitetshospital i Køge.

Rizzani de Eccher er totalentreprenør på projektet Fjordforbindelsen, der blandt andet omfatter en ny bro over Roskilde Fjord, og firmaet er også med i opløbet om at bygge Nyt Hospital Nordsjælland. Firmaet har dannet joint venture med den mindre italienske entreprenør Pessina. Underrådgiverne er den østrigske hospitalsplanlægger Vamed, Sweco Architects og danske Creo Arkitekter.

Hospitalsdirektør på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, Anne Jastrup, er også glad for, at der nu er sat navn på de firmaer, der skal kæmpe om den vigtige opgave at bygge nyt akuthospital til de omkring 500.000 borgere i hospitalets optageområde.

– Det er dejligt, at vi er nået hertil i processen, og at to så veletablerede firmaer har budt på opgaven. Jeg glæder mig til, at vi om få år kan åbne dørene til nye operationsstuer, sengeafdelinger, ambulatorier og et helt nyt Kvinde-Barn-Center. Vi er et hospital med en stærk historie, og med det nye byggeri forener vi det historiske og det topmoderne, siger hun.

Det nye hospital forventes at kunne åbne dørene for patienter i 2023.

– Rizzani de Eccher (It) og Pissani (It) med underrådgiverne Vamed (Østrig), Sweco (Sv) og Creo Arkitekter (DK)

– Salini Impregilo (It) og Pizzarotti (It) med underrådgiverne EKJ Rådgivende Ingeniører (DK) og Politecnica (It)

Læs også: Nyt 77.500 kvm akuthospital på Bispebjerg i udbud med milliardkontrakt

Læs også: Arkitema skal styre Ny Bispebjerg Psykiatri i mål

Læs også: Claes Brylle Hallqvist opsagt efter kritik af udbudsproces til 1,6 milliarder kr.

Kommentarer

Seneste nyt

Nrep henter projektudviklingsdirektør hos Danica Ejendomme

Pluss, Virksomheder og mennesker / torsdag 13. august 2020

Dansk familieejet investor køber stor portefølje af international investor

Pluss, Investering / torsdag 13. august 2020

Kommune sælger 22.000 kvm. grund

Industri og logistik / torsdag 13. august 2020

To nye på vej i Byggesocietetets landsbestyrelse

Virksomheder og mennesker / torsdag 13. august 2020

– Markedsfører en tredjedel af boligmarked med proptech

PropTech, Pluss, Nordisk / torsdag 13. august 2020

Vinder opgave på journalisthøjskole-grund

Bolig, Byggeri / torsdag 13. august 2020

Kommende konferencer

Torsdag den 20. august kl. 09:00

Erhvervslejeloven

- nyeste afgørelser og praksis

Tirsdag den 25. august kl. 09:00

VENTELISTE - Paragraf 5, stk. 2

- konsekvenser og fremtidsperspektiver

Estate Podcast

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland