Estate Media –

Nyheder – Danmark

Hovedindgangen til Akuthuset. Illustration: KHR Architecture, EYP Health og Arup

Opdateret: Italienere skal bygge Bispebjergs akuthospital til 1,5 milliarder kr.

To italienske entreprenørkonsortier er prækvalificeret til at give et bud på, hvordan fremtidens akuthospital på Bispebjerg skal opføres. Det var de to konsortier, der bød på opgaven, oplyser Region Hovedstaden.

Martin Burlund

tirsdag 16. april 2019 8:45

(Opdatering af hvilke underrådgivere, der hører til hvilke konsortier. Der var byttet rundt på dem til at starte med)

Fremtidens hospital på Bispebjerg skal enten bygges af entreprenørkonsortiet RdE/Pessina eller Salini Impregilo/Pizzarotti. Disse to joint ventures er blevet udpeget af Region Hovedstaden til at afgive bud på, hvordan byggeriet af det 77.500 kvm store akuthus i Nyt Hospital Bispebjerg skal forløbe.

I starten af 2020 afgøres det, hvem der løber med den 1,5 milliarder kr. store kontrakt. Det bliver således kun med danske underrådgivere i form af Creo Arkitekter eller EKJ Rådgivende Ingeniører. Ingen af de store danske eller svenske entreprenører har budt på opgaven.

– Det er nogle rigtig stærke og erfarne spillere, der har budt ind på opgaven, så vi er tilfredse med udfaldet af prækvalifikationen. Nu går vi ind i en tilbuds- og forhandlingsfase, hvor vi skal i tæt dialog med firmaerne, så vi til slut kan stå med den helt rette partner, siger projektchef Lene Stevnhoved,

Firmaerne er veletablerede på det danske marked og har bred erfaring med store komplekse byggeprojekter. Salini Impregilo er Italiens største entreprenørvirksomhed, som er mest kendt herhjemme fra Metrobyggeriet. Konsortiepartneren Pizzarotti er et andet stort entreprenørfirma. På rådgivningssiden peger holdet på EKJ Rådgivende Ingeniører sammen med arkitekt- og ingeniørfirmaet Politecnica, som også er underrådgiver på det nye Universitetshospital i Køge.

Rizzani de Eccher er totalentreprenør på projektet Fjordforbindelsen, der blandt andet omfatter en ny bro over Roskilde Fjord, og firmaet er også med i opløbet om at bygge Nyt Hospital Nordsjælland. Firmaet har dannet joint venture med den mindre italienske entreprenør Pessina. Underrådgiverne er den østrigske hospitalsplanlægger Vamed, Sweco Architects og danske Creo Arkitekter.

Hospitalsdirektør på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, Anne Jastrup, er også glad for, at der nu er sat navn på de firmaer, der skal kæmpe om den vigtige opgave at bygge nyt akuthospital til de omkring 500.000 borgere i hospitalets optageområde.

– Det er dejligt, at vi er nået hertil i processen, og at to så veletablerede firmaer har budt på opgaven. Jeg glæder mig til, at vi om få år kan åbne dørene til nye operationsstuer, sengeafdelinger, ambulatorier og et helt nyt Kvinde-Barn-Center. Vi er et hospital med en stærk historie, og med det nye byggeri forener vi det historiske og det topmoderne, siger hun.

Det nye hospital forventes at kunne åbne dørene for patienter i 2023.

– Rizzani de Eccher (It) og Pissani (It) med underrådgiverne Vamed (Østrig), Sweco (Sv) og Creo Arkitekter (DK)

– Salini Impregilo (It) og Pizzarotti (It) med underrådgiverne EKJ Rådgivende Ingeniører (DK) og Politecnica (It)

Læs også: Nyt 77.500 kvm akuthospital på Bispebjerg i udbud med milliardkontrakt

Læs også: Arkitema skal styre Ny Bispebjerg Psykiatri i mål

Læs også: Claes Brylle Hallqvist opsagt efter kritik af udbudsproces til 1,6 milliarder kr.

Kommentarer

Seneste nyt

Ugen i Ejendom: Ny udenlandsk investor, klogt med ny direktør og tog til Mipim

Ugen i ejendom / fredag 14. juni 2019

Estate Media lancerer tog til Mipim

Mipim, Konference / fredag 14. juni 2019

Sundhedstårn på 40 meter på vej i Aarhus

Aarhus, Byggeri / fredag 14. juni 2019

ATP og Scandic åbner nyt hotel på Nørreport

Hotel, København / fredag 14. juni 2019

Coworking-koncept udvider med to lokationer i København

Renovering, Kontor / fredag 14. juni 2019

Nordicals: – Sådan optimerede vi centralt placeret kontorejendom

Pluss, Renovering, Kontor, København / fredag 14. juni 2019

Kommende konferencer

Tirsdag den 18. juni kl. 09:00

Erhvervs- og boligmarkedet i Odense

- projektudvikling og investering i Danmarks tredjestørste by

Torsdag den 29. august kl. 11:30

Ejendomsdagene 2019

- alt der glimter er ikke guld!

Jobmarked

Nyeste opslag

Indehaver

       

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland