Engelske udlejere raser mod forslag fra den britiske regering

Den nuværende lovgivning giver udlejere lov til at opsige et lejemål, hvis ejendommen skal sælges, eller hvis udlejeren selv vil bo i ejendommen, men det er denne paragraf (21), som regeringen vil fjerne. Og det gør lejemålene ifølge udlejerne nærmest uopsigelige, og foreningen forudser kaos i det juridiske system.

– Vi har nærmest intet valg end at bruge paragraf 21. Vi har ingen tillid til rettergangens evne til hurtigt og sikkert at bearbejde sagerne, uanset hvor god en sag vi står med. Vores model for udlejning har altid betydet, at paragraf 21 er nødvendig. Denne ændring vil gøre faste tidsrammer meningsløse og gøre alle lejemål ubestemte, siger CEO for NLA, Richard Lambert.

Hvis paragraf 21 fjernes skal udlejerne udelukkende opsige lejerne efter paragraf 8, som er en langsom og dyr affære i retten. I en undersøgelse blandt udlejerne fremgår det, at det tager 145 dage i gennemsnit at få lejemålet fraflyttet med 5,700 pund i juridiske udgifter, mens at det efter paragraf 21 tager 104 dage og koster 3500 pund.

– Det er nu regeringens job at finde en måde at få systemet til at fungere på, så det fungerer både for lejere og udlejere. Regeringen bør gøre som i Skotland, hvor man sørgede for, at det juridiske system fungerede, før man lavede lovændringer på udlejningsområdet. Hvis regeringen gennemfører en dårligt udtænkt politik på området, vil der helt sikkert herske kaos, siger Richard Lambert.

Læs også: Danbolig suspenderer københavnsk mægler i sag om bestikkelse

Læs også: 13.300 andelsboliger kan måske snart omdannes til ejerlejligheder

Læs også: Heimstaden køber 110 andelsboliger på Frederiksberg for 293 millioner kr. (+)





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder