Estate Media –

Nyheder – Danmark

Eco-Village skal bygge 150 boliger vest for København

Svanen Gruppen og Eco-Village skal bygge et bofællesskab i Høje Taastrup, hvor et 8.420 kvm byggefelt er blevet købt af arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C. På byggefeltet er det planen, at der skal bygges et 1500 kvm fælleshus og 140-150 boliger med et gennemsnit på 50-60 kvm.

Martin Burlund

tirsdag 9. april 2019 8:58

Området, hvor byggefeltet ligger, bliver lige nu brugt til veje og parkeringspladser, men skal i stedet konverteres til en ny attraktiv bydel, der befolker det bare område mellem Høje Taastrup Station og City 2 med en park, rækkehuse, byhuse, kontorer, butikker og cafeer.

Eco-Village er i gang med at opføre bæredygtige bofællesskaber med fokus på økologi, genanvendelse og dele-principper flere steder i landet. Der vil i Taastrup både indgå særlige etplansboliger til ældre beboere samt særlige delelejligheder til studerende. Boligerne skal tegnes af Werk Arkitekter.

Bofælleskabet i Høje Taastrup vil være centreret om et cirka 1500 kvm fælleshus og 140-150 boliger med et gennemsnit på 50-60 m2. Der vil indgå særlige etplansboliger til ældre beboere samt særlige delelejligheder til studerende. Boligerne skal tegnes af WERK arkitekter.

– Målet med projektet er at lave små ejerboliger ud fra en såkaldt microliving tankegang med masser af fællesfaciliteter, fællesspisning, delebiler med videre. Boligerne vil være på forholdsvis få kvadratmeter – men til gengæld vil de have højt til loftet, både fysisk og i overført betydning, siger Rikke Amalie Søndler, partner i Eco-Village.

Boligkomplekset vil blive opført ud fra konkrete bæredygtige principper og blive DGNB-certificeret. Der skal desuden indgå et fællesvaskeri med regnvandsgenanvendelse, og så mange materialer som muligt vil være svanemærkede.

– I lighed med vores andre projekter vil vi lægge stor vægt på at skabe en bofællesskabsramme, som kan rumme alle aldre og livssituationer. Det er landsbytanken, der rykker til storbyen – og mange af vores nuværende bofæller efterspørger netop den bynære placering med god infrastruktur, siger Rikke Amalie Søndler.

Også hos Høje Taastrup C glæder man sig over, det nye bæredygtige boligprojekt. Bofællesskabet er helt i tråd med visionen om at skabe en attraktiv bydel med stor diversitet.

– Det bæredygtige bofællesskab er et super spændende projekt, som betyder, at der nu kommer endnu mere liv i den attraktive, nye bydel. Høje Taastrup C er allerede i en rivende udvikling og skal være et sted, hvor mangfoldigheden lever i form af de mennesker, der besøger, bor og arbejder i bydelen. Visionen om en attraktiv bydel, hvor vi tør satse på at skabe nye fællesskaber og fælles oplevelser i en ny ramme, er ved at blive en realitet, siger direktør Lars Bloch fra Høje Taastrup C.

Bygherre bag bofællesskabet er Svanen Gruppen, der også har været involveret i at byudvikle i blandt andet Gjellerup i Aarhus og ellers har stået for en række projekter i blandt andet Silkeborg og Horsens.

– Vi er meget glade for endnu engang at samarbejde med Eco-Village omkring dette spændende bofællesskab i Høje Taastrup. Konceptet, som Eco-Village har udviklet og faciliterer, er i helt tråd med vores ønsker om at opføre bæredygtige bygninger i en god kvalitet, målrettet tidens behov, siger Michael Brixhuus.

Også i Danske Shoppingcentre, som ejer City 2 og er medejer af arealudviklingsselskabet, er der glæde over udviklingen. Direktør Jesper Faurholdt siger: ”Dette projekt bekræfter den store interesse for området, hvilket understøtter vores planer om at styrke City 2 til et stærkt center, der kan dække områdets stigende behov for indkøbs- og servicefaciliteter.

Arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C er etableret med henblik på at stå for salg af byggeretter og byggemodning af området mellem CITY 2 og Høje Taastrup Station, som skal udvikles til en ny sammenhængende, mangfoldig og levende bydel.

Læs også: Nye ejerlejligheder skal have dele-Tesla og hønsegård (+)

Læs også: Alle byggefelter solgt i Hørsholms PH Park

Læs også: Certificerede bygninger er ikke nødvendigvis bæredygtige nok

Kommentarer

Seneste nyt

Ny dansk proptech-platform vil indtage hele Norden senest i 2021

PropTech, Pluss, Udlejning / fredag 5. juni 2020

ELF Development får overskud på 153 millioner kr. – forventer endnu bedre 2020

Regnskab og resultater, Projektudvikling / fredag 5. juni 2020

Stramning af paragraf 5, stk. 2 vedtaget – få overblikket

Renovering, Bolig, Investering / fredag 5. juni 2020

Nordicals København i tilbagegang: 2020 bliver udfordrende

Pluss, Regnskab og resultater, Erhvervsmæglere / torsdag 4. juni 2020

Casa skal konvertere IBM-kompleks til 312 kollegieboliger i Aarhus

Entreprenører, Aarhus, Byggeri / torsdag 4. juni 2020

Ny direktør for sjællandsk administrationsselskab

Pluss, Administration, Virksomheder og mennesker / fredag 5. juni 2020

Kommende konferencer

Torsdag den 11. juni kl. 10:00

WEBINAR: Hotelmarkedet efter Corona

- med Christian Kielgast, Peter Haaber og Kamilla Sevel

Onsdag den 17. juni kl. 09:00

Erhvervs- og boligmarkedet i Trekantområdet

- investeringer i Vejle, Kolding og Fredericia

Estate Podcast

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland