Estate Media –

Nyheder – Danmark

Eco-Village skal bygge 150 boliger vest for København

Svanen Gruppen og Eco-Village skal bygge et bofællesskab i Høje Taastrup, hvor et 8.420 kvm byggefelt er blevet købt af arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C. På byggefeltet er det planen, at der skal bygges et 1500 kvm fælleshus og 140-150 boliger med et gennemsnit på 50-60 kvm.

Martin Burlund

tirsdag 9. april 2019 8:58

Området, hvor byggefeltet ligger, bliver lige nu brugt til veje og parkeringspladser, men skal i stedet konverteres til en ny attraktiv bydel, der befolker det bare område mellem Høje Taastrup Station og City 2 med en park, rækkehuse, byhuse, kontorer, butikker og cafeer.

Eco-Village er i gang med at opføre bæredygtige bofællesskaber med fokus på økologi, genanvendelse og dele-principper flere steder i landet. Der vil i Taastrup både indgå særlige etplansboliger til ældre beboere samt særlige delelejligheder til studerende. Boligerne skal tegnes af Werk Arkitekter.

Bofælleskabet i Høje Taastrup vil være centreret om et cirka 1500 kvm fælleshus og 140-150 boliger med et gennemsnit på 50-60 m2. Der vil indgå særlige etplansboliger til ældre beboere samt særlige delelejligheder til studerende. Boligerne skal tegnes af WERK arkitekter.

– Målet med projektet er at lave små ejerboliger ud fra en såkaldt microliving tankegang med masser af fællesfaciliteter, fællesspisning, delebiler med videre. Boligerne vil være på forholdsvis få kvadratmeter – men til gengæld vil de have højt til loftet, både fysisk og i overført betydning, siger Rikke Amalie Søndler, partner i Eco-Village.

Boligkomplekset vil blive opført ud fra konkrete bæredygtige principper og blive DGNB-certificeret. Der skal desuden indgå et fællesvaskeri med regnvandsgenanvendelse, og så mange materialer som muligt vil være svanemærkede.

– I lighed med vores andre projekter vil vi lægge stor vægt på at skabe en bofællesskabsramme, som kan rumme alle aldre og livssituationer. Det er landsbytanken, der rykker til storbyen – og mange af vores nuværende bofæller efterspørger netop den bynære placering med god infrastruktur, siger Rikke Amalie Søndler.

Også hos Høje Taastrup C glæder man sig over, det nye bæredygtige boligprojekt. Bofællesskabet er helt i tråd med visionen om at skabe en attraktiv bydel med stor diversitet.

– Det bæredygtige bofællesskab er et super spændende projekt, som betyder, at der nu kommer endnu mere liv i den attraktive, nye bydel. Høje Taastrup C er allerede i en rivende udvikling og skal være et sted, hvor mangfoldigheden lever i form af de mennesker, der besøger, bor og arbejder i bydelen. Visionen om en attraktiv bydel, hvor vi tør satse på at skabe nye fællesskaber og fælles oplevelser i en ny ramme, er ved at blive en realitet, siger direktør Lars Bloch fra Høje Taastrup C.

Bygherre bag bofællesskabet er Svanen Gruppen, der også har været involveret i at byudvikle i blandt andet Gjellerup i Aarhus og ellers har stået for en række projekter i blandt andet Silkeborg og Horsens.

– Vi er meget glade for endnu engang at samarbejde med Eco-Village omkring dette spændende bofællesskab i Høje Taastrup. Konceptet, som Eco-Village har udviklet og faciliterer, er i helt tråd med vores ønsker om at opføre bæredygtige bygninger i en god kvalitet, målrettet tidens behov, siger Michael Brixhuus.

Også i Danske Shoppingcentre, som ejer City 2 og er medejer af arealudviklingsselskabet, er der glæde over udviklingen. Direktør Jesper Faurholdt siger: ”Dette projekt bekræfter den store interesse for området, hvilket understøtter vores planer om at styrke City 2 til et stærkt center, der kan dække områdets stigende behov for indkøbs- og servicefaciliteter.

Arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C er etableret med henblik på at stå for salg af byggeretter og byggemodning af området mellem CITY 2 og Høje Taastrup Station, som skal udvikles til en ny sammenhængende, mangfoldig og levende bydel.

Læs også: Nye ejerlejligheder skal have dele-Tesla og hønsegård (+)

Læs også: Alle byggefelter solgt i Hørsholms PH Park

Læs også: Certificerede bygninger er ikke nødvendigvis bæredygtige nok

( Besøgt 714 gange, 1 besøg i dag )

Kommentarer

Seneste nyt

Bach Gruppen får standset byggeri på Bryggens Bastion

Byggeri, København / fredag 18. september 2020

Ejendomsbranchen bliver kørt over igen og igen

Redaktørens blog / fredag 18. september 2020

Sexisme – selvfølgelig er det også i ejendomsbranchen

Redaktørens blog / fredag 18. september 2020

Jeudan køber kontordomicil for 102 millioner kr. – og afslører planer

Pluss, Investering, Kontor, København, Transaktioner / fredag 18. september 2020

Newsec mister tidligere chef for asset management – skifter til ATP

Investering, Virksomheder og mennesker / fredag 18. september 2020

Investor køber boliger for knap en kvart milliard kr. i København

Pluss, Bolig, Investering, København, Transaktioner / fredag 18. september 2020

Kommende konferencer

Torsdag den 24. september kl. 09:00

Finansiering af ejendomme

- strukturering, fremskaffelse og nye aktører

Onsdag den 30. september kl. 09:00

Erhvervs- og boligmarkedet i Odense

- projektudvikling og investering i Danmarks tredjestørste by

Estate Podcast

Seneste nyheder