Bygningsstyrelsen vil spare 300 millioner kr. på facility management

Bygningsstyrelsen har valgt ISS som leverandør til bølge 1 af Statens Facility Management. Fra 1. oktober 2019 skal ISS levere de samlede serviceydelser til de 22 statslige institutioner, som er omfattet af den fællesstatslige løsning. Kontrakten løber i syv år med en samlet besparelse på cirka 300 mio. kr.

– ISS er en stor kapacitet på markedet, og vi ser frem til at indgå i et stærkt partnerskab, hvor vi sammen kan udvikle, effektivisere og professionalisere et område med et enormt potentiale. Vi arbejder med tre helt centrale pejlemærker for løsningen; effektivitet, kvalitet og brugertilfredshed. Vi skal sammen med ISS løfte den opgave, så de statslige institutioner i endnu højere grad kan fokusere på deres kerneopgaver, siger direktør i Bygningsstyrelsen, Rasmus Brandt Lassen.

Udover ISS har Coor Service Management, Forenede Service, og Kongsvang Rengøringsservice med samarbejdspartnere afgivet tilbud. Statens Facility Management udrulles i tre etaper, hvor anden og tredje etape er planlagt til at blive rullet ud i henholdsvis 2021 og 2023.

– ISS er en stor kapacitet på markedet, og vi ser frem til at indgå i et stærkt partnerskab, hvor vi sammen kan udvikle, effektivisere og professionalisere et område med et enormt potentiale. Vi arbejder med tre helt centrale pejlemærker for løsningen; effektivitet, kvalitet og brugertilfredshed. Vi skal sammen med ISS løfte den opgave, så de statslige institutioner i endnu højere grad kan fokusere på deres kerneopgaver, siger direktør Rasmus Brandt Lassen.

Med Statens Facility Management leverer ISS alle serviceydelser, mens kontraktstyring ligger samlet i Bygningsstyrelsen. Fordelt i hele landet vil Bygningsstyrelsen have lokalmedarbejdere ansat, som bl.a. sikrer samarbejde med leverandøren og institutionerne.

Kontraktindgåelsen sker efter standstill den 16. april. Statens Facility Management udrulles i tre bølger, hvor bølge 2 og bølge 3 er planlagt idriftsat i henholdsvis 2021 og 2023.

Læs også: Mellemmænd indtager Facility Management-markedet

Læs også: Forenede vil være Danmarks største FM-leverandør til hotelbranchen

Læs også: Certificerede bygninger er ikke nødvendigvis bæredygtige nok

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder