Ny bæredygtighedsklasse kan løse brancheproblem

En ny frivillig bæredygtighedsklasse er blevet udarbejdet i Trafik- Bygge- og Boligstyrelsen. Kravene til at leve op til klassen er for nye byggerier opdelt i ni kategorier, der skal hæve de eksisterende minimumskrav i BR18. Godkendelse af den nye klasse ligger lige nu hos ministeren, som har udtalt i Folketinget, at den snart er påvej.

Klassen, som vil udvikle sig løbende, er frivillig for at vænne branchen til mange af de nye forhold, og vil måske en dag blive permanent. Den frivillige bæredygtighedsklasse skal være en mere bredt favnende lillebror til DGNB-certificeringen og styrelsen oplyser, at man håber at den er på plads i 2020.

Og for de virksomheder i branchen, som allerede arbejder hårdt på at implementere bæredygtighed på alle leder og kanter, bliver det ikke et problem at komme ind i den nye klasse.

– Det er ikke noget problem og vi gør det allerede i dag med de eksisterende certificeringer. Andre certificeringsordninger. Det er en simplere udgave af det der er i forvejen. Jeg kunne godt tænke mig at få skærpet visse ting, for vi er slet ikke i mål, men det er et godt første skridt, siger Steffen Maagaard, der er koncernkompetencechef hos Moe.

Han peger på, at der er spillere i branchen, som har brugt bæredygtighedsbegrebet i flæng om alt, der har selv den mindste positive effekt og dermed kalder hele byggeriet for bæredygtigt.

– Jeg er glad for denne her klasse, for jeg mener at vi har haft et problem i branchen med greenwashing – at det har været for simpelt at kunne sige, at noget var bæredygtigt. Bygherren har svært ved at se, hvad der egentligt er bæredygtigt, men med de her parametre har vi en fælles grundlag for at kunne sige, om noget er bæredygtigt, siger Steffen Maagaard.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har endnu ingen forventninger til, hvor mange byggeprojekter, der vil bruge den nye frivillige klasse.

Læs også: NCC afleverer renoveringsopgave et halvt år før tid

Læs også: Mindre bæredygtighed sikrer finansiering af boligbyggeri

Læs også: Nye ejerlejligheder skal have dele-Tesla og hønsegård (+)





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder