Estate Media –

Nyheder – Danmark

NCC afleverer renoveringsopgave et halvt år før tid

Beboerne i et boligkvarter med næsten 500 enheder i Albertslund kunne flytte hjem hurtigere end ventet, da NCC's renoveringsprojekt blev færdig før tid. Genanvendelsen af affald er samtidig steget gevaldigt, efter at man er blevet bedre til at sortere.

Martin Burlund

onsdag 27. marts 2019 9:18

Efter omfattende renovering har beboerne i Klokkens Kvarter i Albertslund Syd kunne flytte tilbage i deres gårdhavehuse, hvor de er blevet mødt af nye gulve og vægge, nye elinstallationer, køkkener og badeværelser.

Albertslund Syd består af 493 etplans gårdhavehuse. Bebyggelsen er opført i 1963-1969 med brug af billig, eksperimentel og industriel byggeteknik. Med renoveringen er gårdhavehusene blevet energioptimeret og bragt op til nutidens boligstandard. Den omfattende renovering har givet hele boligområdet et betragteligt kvalitetsløft.

Renoveringsopgaven har strakt sig over mere end tre år, og undervejs er der blevet skabt et godt flow i produktionen og fælles fodslag mellem egne håndværkere og underentreprenører, så det er lykkedes NCC Renovering at optimere produktionen, så de har kunnet afleveret fem boliger om ugen.

– Vi har oplevet et rigtig godt samarbejde på projektet, både med bygherre og rådgiver og vores håndværkere imellem, På den måde er det lykkedes af afslutte opgaven et halvt år før tid til stor glæde for beboerne, siger projektdirektør i NCC Renovering, Brian Hasfeldt.

En byggeplads på størrelse med 25 fodboldbaner i kombination med projektets varighed og de mange ens boliger gjorde projektet oplagt til forsøg med bedre sortering af byggeaffaldet. Formålet var at sende mindre affald i stort og småt brændbart og øge genanvendelsen af materialerne.

Hele 15 containere blev stillet op for at sortere i 15 forskellige typer af affald, mod de 3-5 typer, der sorteres i på en almindelig byggeplads. Det kræver tid, plads og vilje til at arbejde på den måde, men det skaber en langt højere grad af genanvendelse og dermed færre udgifter til materialer.

En motiveret byggeledelse fik omstillingen fra traditionel til ny sortering til at ske på blot tre måneder. På den korte tid lykkedes det byggepladsledelsen og det samlede hold på pladsen at øge genanvendelsen betydeligt.

– Da projektet begyndte i august 2017, havde projektet en genanvendelse på 22 procent. Efter tre måneder var de oppe på 51 procent, så vi nærmer vi os vores 2030-mål på 70 procent. Det er ikke et niveau, vi kommer til at nå uden at gå nye veje, og det kræver forsøg, så vi kan blive klogere og dygtigere til at sortere, siger Anna-Mette Monnelly, bæredygtighedschef i NCC.

For at sikre en miljømæssig og økonomisk forsvarlig håndtering af affaldet, indgik NCC en aftale med en affaldstransportør, som sørger for at affaldets rejse mod nyt liv i nye byggematerialer kommer godt fra start, og som står for et affaldsregnskab, der skal vise effekten af sorteringsarbejdet.

Læs også: Nordea får 8.500 kvm kontor i nyt NCC-projekt

Læs også: EjendomDanmark: Tomgang i lejeboliger er faldende

Læs også: – Det skal være det rigtige projekt, når vi investerer for over 1 milliard kr.

Kommentarer

Seneste nyt

Dansk-udenlandsk investorkreds køber sjællandsk shoppingcenter for omkring 30 millioner kr.

Pluss, Investering, Retail, Transaktioner / tirsdag 15. oktober 2019

Colliers: Transaktionsvolumenen vokser fra 8 til over 25 mia. kr. på et kvartal

Pluss, Erhvervsmæglere, Investering, Transaktioner / tirsdag 15. oktober 2019

Logistic Contractor forstærker i Danmark med projektleder

Industri og logistik, Virksomheder og mennesker / tirsdag 15. oktober 2019

To tidligere boligdirektører træder til efter fritstilling af direktør i Helsingørs største boligselskab

Virksomheder og mennesker / tirsdag 15. oktober 2019

Thylander-fond køber 5.651 kvm opløst andelsboligejendom med 80 boliger

Pluss, Bolig, Investering, Transaktioner / mandag 14. oktober 2019

Nordjysk entreprenør firedobler bundlinjen: Vi skal ikke vækste for enhver pris

Regnskab og resultater, Entreprenører / tirsdag 15. oktober 2019

Kommende konferencer

Tirsdag den 22. oktober kl. 09:00

Tagboliger og altaner

– udvikling, projekter og rentabilitet

Torsdag den 24. oktober kl. 09:00

Udviklings- og investeringsmuligheder i jyske byer

- få del i væksten provinsen

Jobmarked

Nyeste opslag

Account Manager

     

Projektleder til konferencer og events

     

     

Projektudviklingsdirektør

       

Estate Podcast


Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland