Visualisering af det nye seniorbofællesskab, Ovalen, i Boligselskabet AKB, Albertslund. Illustration: Vandkunsten.

KAB vil bygge nyt seniorbofællesskab i Albertslund

De kommende beboere i seniorbofællesskabet Ovalen skal have en blandet social baggrund og kunne betale, selvom de kun har en folkepension. Ifølge planen kommer seniorbofællesskabet til at bestå af 50 boliger i Roholmparken i Albertslund. Projektet er udviklet i et partnerskab mellem Albertslund Kommune, KAB, Boligselskabet AKB, Albertslund og foreningen Realdania.

Et vigtigt fokus i arbejdet med at udvikle det nye bofællesskab er at sikre, at det bliver nytænkende i sin måde at skabe rammerne for et levende hverdagsfællesskab mellem beboerne. Blandt andet er det et mål i udformningen af bofællesskabet, at det appellerer lige så meget til mænd som til kvinder.

Det er samtidig en kerneværdi, at der også er fællesskab med det omgivende lokalmiljø, så der skabes et stærkt samspil mellem bofællesskabet og kvarteret omkring Roholmparken.

– Albertslund blev til levende by fra bar mark i 1960’erne. Som dengang står vi nu midt i en kæmpe udvikling af vores by, hvor vi prioriterer nye rammer for levende fællesskaber. Ovalen passer lige ind i den udvikling, og jeg glæder mig til at se det gro og blive et seniorbofællesskab, der giver værdi til en masse mennesker og til byen, siger Steen Christiansen, borgmester i Albertslund Kommune.

Projektet er en del af Realdanias initiativ ’Rum og fællesskaber for ældre’, som skal bekæmpe ensomhed blandt ældre. Baggrunden for initiativet er en række undersøgelser, som viser, at ensomheden stiger blandt ældre, men at livskvaliteten vokser og ældre føler sig mindre ensomme, når de bor i bofællesskab.

– Vi ved, at ensomhed er en af vores store samfundsudfordringer, og at seniorbofællesskaber kan være en del af løsningen. Med Ovalen har vi i fællesskab udviklet et eksempel på, hvordan vi etablerer seniorbofællesskaber med plads til mest mulig bæredygtighed, naboskab og mangfoldighed – og med fokus på at få mændene med. Det er ikke nemt i praksis – men vi håber, at det lykkes her, siger filantropidirektør i Realdania, Nina Kovsted Helk.

Seniorbofællesskabet Ovalen er et af syv projekter, som Realdania bidrager til, som skal inspirere til nye former for seniorbofællesskaber i både den private og almene boligsektor. Alle projekterne lægger vægt på at afprøve, hvordan de fysiske rammer kan understøtte forskellige hverdagsfællesskaber og sociale møder, som er afgørende for at bekæmpe ensomhed.

Lokalplan for Ovalen forventes at blive sendt i høring i efteråret 2019. Herefter forventes lokalplanen at blive behandlet i 2020, og hvis lokalplanen godkendes, kan seniorbofællesskabet Ovalen stå færdigt i sommeren 2022.

Læs også: AP Pension går efter seniorby i Kolding

Læs også: Bovieran: Vi er også interesseret i Fyn og Jylland (+)

Læs også: 35.000 kvm projektgrund købt til opførelse af 150 moderne seniorboliger (+)

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder