Foto: EDC.
Foto: EDC.

Færre handlede bolig i 2018

På landsplan faldt priserne fra tredje til fjerde kvartal 2018 for både ejerlejligheder og enfamiliehuse. Ejerlejligheder faldt med 0,8 procent, mens priserne på enfamiliehuse faldt med 0,3 procent. Det største prisfald på ejerlejligheder var i Region Midtjylland med 3,7 procent, mens den største og eneste prisstigning var i Region Syddanmark med 4,2 procent.

Det største prisfald på enfamiliehuse var i Region Midtjylland med 1,6 procent, mens den største prisstigning var i Region Syddanmark med 0,8 procent. Udover prisfald på boliger er antallet af handler også lavere, fx er antallet af handlede ejerlejligheder i fjerde kvartal sammenlignet med samme kvartal i 2017 16,7 procent lavere, mens enfamiliehuse er 2,5 procent mindre.

Fra fjerde kvartal 2017 til fjerde kvartal 2018 steg priserne på enfamiliehuse mest i Region Syddanmark med 6,1 procent og mindst i Region Nordjylland med 1,0 procent. I samme periode steg priserne på ejerlejligheder mest i Region Syddanmark med 11,8 procent, mens Region Midtjylland, som den eneste, faldt med 1,0 procent.

I fjerde kvartal 2018 var der 11.710 handler med enfamiliehuse mod 12.016 i samme kvartal året før, hvilket er et fald på 2,5 procent. Dette dækker imidlertid over regionale forskelle, fx faldt antallet af handlede enfamiliehuse med 10,8 procent i Region Nordjylland, mens de steg 2,9 procent i Region Sjælland. I den samme periode faldt antallet af handler med ejerlejligheder på landsplan med 16,7 procent.

Der var færre handlede ejerlejligheder i alle regioner. I Region Midtjylland faldt antallet af handler med ejerlejligheder med 18,1 procent, mens de øvrige regioner faldt med mellem 9,9 og 17,9 procent.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder