Estate Media –

Nyheder – Danmark

Niras regnskab følger branchens vækst

Niras opnåede i 2018 en fremgang i resultatet på 20 procent og opnåede dermed en bedre indtjeningsmargin end året før. Omsætningen steg igen, ligesom den gjorde hos konkurrenterne.

Martin Burlund

torsdag 21. marts 2019 13:36

Niras opnåede i 2018 en omsætning på 2,2 milliarder kr. svarende til en vækst på fire procent. Fokus i året var dels at gennemføre integrationen med Alectia i 2017, dels at udvikle den internationale forretning. Med væksten er Niras endnu et eksempel på, at det går godt i ingeniørbranchen, hvor både Cowi og Rambøll havde rekordomsætning i 2018.

2018 bød på en forøgelse af resultatet fra 50 til 61 millioner kr. Det betyder et hop i indtjeningsmargin fra 3,1 til 3,5 procent. I 2015 og 2016 lå marginen dog på 5,1 procent begge år.

– Vi har i 2018 brugt mange ressourcer på at udvikle organisationen og systemerne på tværs af forretningen. Det hæmmede på kort sigt indtjeningen og væksten, men betyder, at vi har forudsætningerne for at udvikle forretningen markant i både Danmark og udlandet de kommende år, siger adm. direktør Carsten Toft Boesen.

Niras’ strategi er at vokse i Skandinavien og at styrke firmaets internationale forretningsområder. Omsætningen i Sverige og Norge blev da også forøget med 44 millioner kr. i 2018 og udgør nu 14 procent af den samlede forretning. Niras er lige nu den 10. største ingeniørvirksomhed i Norden.

– Vi har de seneste år investeret i at opbygge nye forretningsområder i Skandinavien. Særligt i Norge er det lykkedes at få godt fat i markedet med blandt andet flere store vej- og jernbaneprojekter. Vi er nu repræsenteret i Skandinavien med alle vores forretningsområder. Det er en stor fordel i forhold til at tiltrække de rette medarbejdere og at hjælpe vores kunder på tværs af deres aktiviteter i Skandinavien og internationalt, siger Carsten Toft Boesen.

Bæredygtig omstilling af byer, samfund og virksomheder præger virksomhedens dialog med kunderne, og er et område, hvor Niras forventer vækst. Der er ifølge direktøren stor efterspørgsel efter hjælp til en bæredygtig omstilling hos mange kunder.

– Efter at have talt bæredygtighed med mange af vores kunder er det tydeligt for os, at der i alle typer af virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder er et stort ønske om at investere i bæredygtige løsninger. Vi har derfor i 2018 udviklet og lanceret koncepter og værktøjer – som f.eks. SDG Capture – der hjælper vores kunder med at finde de bæredygtige løsninger, der realiserer FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling, siger han.

Niras melder om stigende efterspørgsel på de fleste af sine markeder og regner med at vokse de kommende år.

– Med vores investeringer er vi godt rustet til væksten. Vi kommer dog til at fastholde et højt investeringsniveau, da vi kan se frem til et markant stigende behov for innovation og nye teknologier for fortsat at være helt fremme i forhold til at udvikle konkurrence- og bæredygtige løsninger, siger Carsten Toft Boesen.

Læs også: FSB har fundet vinder af kontrakt til 3 milliarder kr.

Læs også: Skuffende indtjening skygger for Rambølls rekordomsætning i 2018

Læs også: Sådan vil Cowi tjene endnu flere penge i 2019 (+)

Kommentarer

Seneste nyt

Transaktionsvolumen falder fra 30 til 19 milliarder kr. på halvt år

Investering, Transaktioner / torsdag 18. juli 2019

Svært at afsætte store lejligheder i København og Aarhus

Bolig / fredag 19. juli 2019

Internationale investorer går efter disse ejendomme i Danmark

Pluss, Investering, Transaktioner / torsdag 18. juli 2019

Colliers udvider vurderings- og rådgivningsteam til 30 mand

Erhvervsmæglere, Virksomheder og mennesker / torsdag 18. juli 2019

Google vil bygge mindst 15.000 boliger som led i byggeprojekt til 100 milliarder kr.

Pluss, Bolig, Investering / fredag 19. juli 2019

Estate Media Priserne: Fem kæmper om Projektprisen – giv din stemme

Estate Media Prisen / torsdag 18. juli 2019

Kommende konferencer

Torsdag den 29. august kl. 11:30

Ejendomsdagene 2019

- alt der glimter er ikke guld!

Tirsdag den 10. september kl. 09:00

ABR 18 i praksis

- kontrakter, honorering og tvisteløsning

Jobmarked

Nyeste opslag

Executive Assistant

       

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland