Estate Media –

Nyheder – Danmark

MIPIM 2019.
Mipim 2019

– Vi er i benhård konkurrence

Mipim er vel overstået. Men hvis Danmark skal være repræsenteret i 2020, så er der ikke tid til at hvile på laurbærrene

Kamilla Sevel

mandag 18. marts 2019 10:12

Netværksorganisationen Byggesocietetet stod i år for hele organiseringen af den danske stand på den internationale ejendomsmesse Mipim foruden styringen af en lejlighed, hvor det var muligt at holde særlige aktiviteter som for eksempel en investorbrunch for internationale ejendomsinvestorer. Hjemme igen er der ikke tid til at hvile på laurbærrene. Forberedelserne af dansk deltagelse på Mipim 2020 er i gang.

– Som en ægte vækstkatalysator er det nemlig afgørende, at messen prioriteres af den samlede bygge- og ejendomsbranche, hvis København fortsat vil udgøre en værdig konkurrent til andre europæiske storbyer i kampen for udenlandske investorer, påpeger Byggesocietetet.

Det var anden gang, at Byggesocietetet faciliterede standen for Greater Copenhagen, der er et brand og erhvervspolitisk samarbejde med regionerne Skåne, Halland, Sjælland og Hovedstaden samt de tilhørende 85 kommuner i en fælles indsats for blandt andet bæredygtig vækst, beskæftigelse og livskvalitet.

Det handler om investeringer
– Målet er klart. Vi vil tiltrække udenlandske investorer – ikke bare til hovedstaden, men til hele landet. Og selvom vi oplever en stor interesse for København, så er vi i benhård konkurrence med mange andre europæiske storbyer, der sætter alle sejl til for at tiltrække opmærksomhed og – på længere sigt – kapital. Vi skal med andre ord stå rigtig tidligt op, hvis København skal fremstå ligeså attraktiv som for eksempel Stockholm, der lige nu brander sig som Skandinaviens hovedstad, siger landsformand Tony Christrup, Byggesocietetet.

Han så gerne en bredere anerkendelse af den indsats, som Greater Copenhagen og Byggesocietetet netop nu er bannerfører for.

– Vores største udfordring i forbindelse med årets Mipim har ubetinget været finansieringen. Vi har bogstavelig talt måttet stemme dørklokker for at skaffe den nødvendige finansiering i år og gudskelov lykkedes det med branchens opbakning. Men vi ved ikke, hvad udsigterne bliver for Greater Copenhagen og dermed den samlede danske bygge- og ejendomsbranches fremtidige repræsentation på messen.

En vigtig sag for den danske ejendomsbranche
Det ærgrer Tony Christrup, fordi messen er den største af sin art og tiltrækker investorer fra hele verden, som valfarter til Cannes for at skabe nye partnerskaber og forretningsmuligheder. Byggesocietetet starter allerede nu arbejdet i forhold til Mipim 2020, og Tony Christrup ser gerne, at aktører fra de øvrige kommuner og regioner i stigende grad byder ind og tager medejerskab i forhold til positioneringen af standen. For selvom hovedstaden er det store trækplaster i Cannes – ikke mindst som brand, – så fører Greater Copenhagen en vigtig sag for hele Danmark, som kommuner over hele landet kan tage medansvar for.

– Som en vigtig vækstkatalysator er det afgørende, at Mipim ikke nedprioriteres. Og det begynder unægteligt med opbakningen til vores tilstedeværelse hernede – mentalt såvel som finansielt. Derfor lægger vi alle kræfter ind på at gøre den danske tilstedeværelse på Mipim til et velfungerende samlingspunkt for den samlede danske branche – ikke kun i relation til København men også resten af Danmark, pointerer han.

En enestående mulighed
Tony Christrup havde store forventninger til, at Greater Copenhagen blev omdrejningspunktet for en lang række netværksaktiviteter, og den del har han tydeligt mærket stor opbakning til.

– Mipim er en enestående mulighed for at tage pulsen på den internationale byggeri- og ejendomsscene. Her kan du for alvor videndele og netværke med samtlige frontløbere i branchen – danske såvel som udenlandske. Derfor glæder vi os til at høste frugterne af vores ihærdige messe-indsats, hvor alle dage har været spækket med stor interesse og solidt fremmøde – ikke mindst fra de mange danskere, der har lagt vejen forbi vores stand eller lejlighed, siger han.

Læs også Ugen i Ejendom: Rekorduge i Cannes

Læs også Mipim Award: Skuffet Lendager og glad C.F. Møller

Læs også Mipim: Stor interesse for nye boligtyper

Læs også 750 indviede Mipim på Nordic Lounge

( Besøgt 434 gange, 1 besøg i dag )

Kommentarer

Seneste nyt

Bach Gruppen får standset byggeri på Bryggens Bastion

Byggeri, København / fredag 18. september 2020

Ejendomsbranchen bliver kørt over igen og igen

Redaktørens blog / fredag 18. september 2020

Jeudan køber kontordomicil for 102 millioner kr. – og afslører planer

Pluss, Investering, Kontor, København, Transaktioner / fredag 18. september 2020

Sexisme – selvfølgelig er det også i ejendomsbranchen

Redaktørens blog / fredag 18. september 2020

Newsec mister tidligere chef for asset management – skifter til ATP

Investering, Virksomheder og mennesker / fredag 18. september 2020

Investor køber boliger for knap en kvart milliard kr. i København

Pluss, Bolig, Investering, København, Transaktioner / fredag 18. september 2020

Kommende konferencer

Torsdag den 24. september kl. 09:00

Finansiering af ejendomme

- strukturering, fremskaffelse og nye aktører

Onsdag den 30. september kl. 09:00

Erhvervs- og boligmarkedet i Odense

- projektudvikling og investering i Danmarks tredjestørste by

Estate Podcast

Seneste nyheder