Estate Media –

Nyheder – Danmark

Formuepleje på vej med ny ejendomsfond

Den tredje ejendomsfond i Formuepleje-regi er lige på trapperne og åbner for tegning i næste uge. I Formueplejes to første ejendomsfonde blev der rejst over 300 millioner kroner i ny kapital.

Martin Burlund

fredag 15. marts 2019 14:04

Investorer med interesse i ejendomsinvesteringer får nu muligheden for at realisere drømmen, når der på mandag bliver åbnet for tegningsperioden i Formueplejes tredje ejendomsfond.

Den tredje ejendomsfond har ladet vente på sig lidt længere end oprindeligt planlagt, fordi markedsforholdene ændrede sig i løbet af 2. halvår 2018.

– Vi kunne ikke drømme om at bringe en ny ejendomsfond til markedet, hvis ikke vi anså vilkårene for at være attraktive. I 2. halvår drillede rentemarkedet os, så vi ikke helt kunne opnå samme gunstige finansiering som tidligere, men det kan vi nu. Vi har bevidst ventet til, at timingen i markedet var rigtig. På det seneste er renterne faldet, og vi har en forventning om, at de bliver nede et godt stykke tid endnu. Så nu kan vi se en meget interessant investeringscase til vores tredje fond på niveau med det, vi kunne tilbyde i de to første fonde,” forklarer Søren Astrup, direktør og partner i Formuepleje.

Formuepleje Ejendomme III åbner for tegning mandag den 18. marts og lukker igen fredag den 12. april. Det kan dog lukke før tid, hvis interessen bliver meget stor.

– Vi har oplevet stor interesse og efterspørgsel efter vores ejendomsinvesteringer, og folk har længe spurgt os, hvornår vi ville lancere den næste fond. Det har trukket lidt længere ud, end vi oprindeligt havde kalkuleret med, men det er, fordi vi ikke går på kompromis med investeringscasen. Så hellere vente, siger Søren Astrup.

Formuepleje er nu i gang med at lokalisere velegnede ejendomme, der kan blive en del af den fremtidige portefølje.

– Vi har allerede gode bud på interessante ejendomme i kikkerten, der lever op til vores kriterier om god beliggenhed og udsigt til attraktive afkast selv med konservativ finansiering. Vi forventer at kunne lukke den første handel i løbet af første halvår, siger Ejendomsinvesteringschef Bettina Movang.

– Potentialet for at investere i ejendomme er intakt, men der er ikke frit valg på hylderne, når man skal vælge ejendomme, der opfylder vores krav til eksempelvis beliggenhed. Derfor er det af og til en langstrakt proces, hvor forhandlingerne om pris og vilkår også kan være langvarige. Det er jo ret væsentligt for, om vi i sidste ende kan levere det afkast, vi har stillet i udsigt, siger hun.

De endelige detaljer i prospektet til Formuepleje Ejendomme III er ikke 100 procent på plads endnu, men der gælder nogenlunde samme karakteristika for den tredje ejendomsfond som i de to foregående: Det handler om investering i boligudlejningsejendomme i København, Aarhus, Odense og Aalborg, op til 80 procent af finansieringen er i fastforrentede lån, og investering i fonden kan foretages med frie midler, pensionsmidler eller selskabsmidler. Og så kræver det en minimumsinvestering på 750.000 kroner.

– Vi er meget glade for, at vi nu igen har åbnet muligheden for, at vores kunder kan investere i ejendomme. Det er en god måde at sprede sin risiko at gå sammen med andre om at investere i attraktive boligudlejningsejendomme med god beliggenhed, hvor der med relativt stor sikkerhed venter et solidt afkast forude. Det kan man jo slet ikke komme i nærheden af for den samme sum penge, hvis man investerede pengene alene, siger Helle Snedker, kundedirektør i Formuepleje.

– Og som investor er det også vigtigt at vide, at Formueplejes værdisæt med transparens og resultathonorar naturligvis også er gældende, når det handler om ejendomme. Vi mener det, når vi siger, at vi vil sætte nye standarder for, hvordan man udregner afkast i ejendomsbranchen, siger hun

Formuepleje gik ind i ejendomsmarkedet i efteråret 2017 med Formuepleje Ejendomme 1 og lancerede i første halvdel af 2018 den næste ejendomsfond. Der blev rejst henholdsvis 125 og 180 millioner blandt både eksisterende og nye investorer i de fonde, altså over 300 millioner kroner i det helt nye forretningsområde.

På nuværende tidspunkt er Formuepleje Ejendomme I fuldt investeret, mens fond II er tæt på at være fuldt investeret.

– Med åbningen af den tredje ejendomsfond viser vi, at ejendomme er et langsigtet investeringsområde for os. Vi vil åbne flere fonde for tegning, men det er et kardinalpunkt for os, at vilkårene skal være i orden, så vi kan leve op til de afkastmål, som vi stiller investorerne i udsigt. På den måde har vi ikke mere travlt, end hvad markedet dikterer. Vi går ikke på kompromis med vores kriterier, og vi vil gøre en forskel i forhold til det, man ellers ser i markedet, siger Søren Astrup.

Kommentarer

Seneste nyt

KLP køber 19.700 kvm i Carlsberg Byen

Investering, Transaktioner / fredag 24. maj 2019

2E Group sælger 5.000 kvm projekt til kapitalforvalter

Pluss, Projektudvikling, Transaktioner / fredag 24. maj 2019

Mikael Hartmann bliver ny bestyrelsesformand i DE

Virksomheder og mennesker / fredag 24. maj 2019

BIG holder på medarbejderne på trods af utilfredsstillende resultat

Pluss, Arkitektfirmaer, Regnskab og resultater / fredag 24. maj 2019

S vil fjerne milliarder fra byggeriet

Økonomi / fredag 24. maj 2019

Administrator vil gå i minus efter investeringer i digitale løsninger

NYHEDER DANMARK / fredag 24. maj 2019

Kommende konferencer

Torsdag den 13. juni kl. 09:00

Værdiansættelse af investeringsejendomme

- metoder, opgaver og begrænsninger

Tirsdag den 18. juni kl. 09:00

Erhvervs- og boligmarkedet i Odense

- projektudvikling og investering i Danmarks tredjestørste by

Jobmarked

Nyeste opslag

Indehaver

       

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland