Mipim 2019. Frank Jensen.
Mipim 2019. Frank Jensen.

Mipim: Stor interesse for nye boligtyper

Onsdag på Mipim kunne Byggesocietetet byde velkommen til investorbrunch. Her holdt SG Nordics direktør Erez Karti, der i dag har ejendomme 34 steder i Danmark, et oplæg om, hvad der gør det særligt at investere i Danmark. Ikke mindst fik dansk forhandlingsteknik mange ord med på vejen.

– Det kan tage tid at handle i Danmark, men man skal have tålmodighed. Og endelig ikke gøre tingene mere komplicerede end de er. Forhandlinger kan godt være hårde, men lad være med at være besværlig. Danskerne gør ikke forretning med nogen, de ikke kan lide, sagde Erez Karti og argumenterede i øvrigt for, at det kunne være en god ide at få nogle mere folkelige investeringsinstrumenter i Danmark som Reits, så flere kunne være med i ejendomsmarkedet.

Det var overborgmester Frank Jensen, der indledte investorbrunchen. Efterfølgende talte Estate Media med ham om de vigtigste observationer på dette års Mipim, den 30. i rækken.

– Jeg er i meget høj grad hernede for at høre investorernes oplevelser af, hvordan de projekter, de arbejder på kommer igennem systemet i Københavns Kommune. Jeg får hernede en oplevelse af, hvor markedet bevæger sig hen, siger Frank Jensen.

Det er især udspillet til ny kommuneplan, der giver henvendelser til overborgmesteren.

– Mange vil gerne høre om de nye boligstørrelser. Hvordan bliver overgangen til det, og om man måske kan bygge sådan, at lejlighederne til eget brug bliver mindre men fællesarealerne større. Det er også min store interesse at finde nye måder at bo sammen på, så vi kan indfri både seniorers og unge behov. Jeg tror på, at fællesskab i bred forstand kommer til at fylde meget mere også udover ens nærmeste familie, siger Frank Jensen.

Den store diskussion i det danske marked den seneste tid har været de politiske overvejelser i forhold til at gribe ind overfor renoveringer efter §5 stk 2. Men Frank Jensen ser ikke, at der kan være en udfordring i at tiltrække udenlandske investorer til markedet fremadrettet.

– Jeg er helt enig med min partiformand, Mette Frederiksen, i, at vi skal have slået hårdt ned på de tilfælde, hvor der er tale om fuprenoveringer, hvor man sætter et billigt køkken ind og så hæver man lejen. Men da vi ikke havde ordningen, så så det jo trist ud med boligrenovering i København, så det skal vi fortsat skabe mulighed for. Samtidig har vi et stort boligudbygningsbehov i København, og derfor er der også brug for investorer både fra Danmark og udlandet til at være med til at løfte det, siger Frank Jensen.

Læs også 750 indviede Nordic Lounge





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder