Estate Media –

Nyheder – Danmark

(Foto: PR)

Flertal sikrer 113 milliarder kr. til infrastruktur frem mod 2030

Der skal bygges nye jernbaner og veje, ligesom de mest belastede motorveje udvides eller forlænges. Der kommer en 3. limfjordsforbindelse, men ingen motorvejstunnel øst om København. Til gengæld får Billund en togforbindelse til Vejle.

Martin Burlund

onsdag 13. marts 2019 10:27

Regeringen og Dansk Folkeparti har besluttet investeringer for i alt 112,7 milliarder kroner i den langsigtede plan for investeringer i infrastruktur, og en del af midlerne skal bruges på at sikre bedre opkobling i hele landet til de største motorveje. Dette kræver målrettede investeringer i de små og mellemstore statsveje, så udviklingen og væksten regionalt og lokalt bliver understøttet.

Aftalen om fremtidens veje og baner indeholder en lang række infrastrukturprojekter, der skal sættes i gang i perioden fra 2021 til 2030. Det gælder blandt andet en udvidelse af E45, midler til en ny midtjysk motorvej, udvidelser af motorvejene og ringforbindelserne på Sjælland samt en udvidelse af Fynske Motorvej syd om Odense og en tredje Limfjordsforbindelse.

Dermed er der altså ikke i denne omgang blevet plads til at investere i en motorvejstunnel øst om København. Derimod er Århus’ teknik- og miljørådmand Bünyamin Simsek begejstret for de kommende investeringer.

– Det er tydeligt, at infrastrukturen i og omkring Aarhus er presset, og der er mange projekter, hvor der er behov for udbygninger og forbedringer. Det er derfor positivt, at regeringen og Dansk Folkeparti har prioriteret en fortsættelse af udvidelsen af E45, hvor trafikken stiger nærmest dag for dag. Herudover glæder jeg mig over, at der er afsat penge til at forbedre kapaciteten på rute 26. Det er stærkt tiltrængt, siger Bünyamin Simsek.

Jernbaneinfrastrukturen vil frem mod 2030 gennemgå en omfattende modernisering, der skal understøtte jernbanens konkurrenceevne. Samlet set betyder det, at der investeres i jernbaneprojekter og indkøb af tog for op mod 71,5 milliarder kroner i de kommende år.

Der er i den nye aftale om investeringer også afsat penge til nye jernbaneknudepunkter ved Ny Ellebjerg og Glostrup stationer, en udvidelse af Københavns Lufthavn Station samt hastighedsopgradering på jernbanen mellem Ringsted og Odense. Endelig afsættes der midler til en helt ny bane over Vestfyn fra Odense til Kauslunde ved Middelfart, som fjerner en af jernbanens store flaskehalse, og der prioriteres en ny togbane mellem Vejle og Billund.

Læs også: Regeringen vil investere 2,5 milliarder kr. i Københavns Lufthavn-projekter

Læs også: Omegnsborgmestre: Sådan kan ”Lynetteholmen”-projekt påvirke vores tiltrækningskraft (+)

 

Kommentarer

Seneste nyt

KLP køber 19.700 kvm i Carlsberg Byen

Investering, Transaktioner / fredag 24. maj 2019

2E Group sælger 5.000 kvm projekt til kapitalforvalter

Pluss, Projektudvikling, Transaktioner / fredag 24. maj 2019

Mikael Hartmann bliver ny bestyrelsesformand i DE

Virksomheder og mennesker / fredag 24. maj 2019

BIG holder på medarbejderne på trods af utilfredsstillende resultat

Pluss, Arkitektfirmaer, Regnskab og resultater / fredag 24. maj 2019

S vil fjerne milliarder fra byggeriet

Økonomi / fredag 24. maj 2019

Administrator vil gå i minus efter investeringer i digitale løsninger

NYHEDER DANMARK / fredag 24. maj 2019

Kommende konferencer

Torsdag den 13. juni kl. 09:00

Værdiansættelse af investeringsejendomme

- metoder, opgaver og begrænsninger

Tirsdag den 18. juni kl. 09:00

Erhvervs- og boligmarkedet i Odense

- projektudvikling og investering i Danmarks tredjestørste by

Jobmarked

Nyeste opslag

Indehaver

       

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland