Nykredits nye hovedkontor kommer til at ligge på den røde markering i Københavns Nordhavn. Foto: By & Havn

PLH Arkitekter skal tegne 50.000 kvm. hovedkvarter for AP Pension og Nykredit

PLH Arkitekter har vundet det store 28.000 kvm. kontorbyggeri i Københavns Nordhavn, hvor Nykredits nye hovedsæde får hjemme.

Nykredits hovedsæde placeres i Svanemøllehavnen på byggefeltet ’Holm 8’, på den sydlige del af byggegrunden helt ud til Kalkbrænderiløbskaj og en kommunalt planlagt park – den såkaldte ’Kranpark’.

– Den unikke placering giver nogle helt særlige rekreative muligheder og en fantastisk udsigt til Svanemøllehavn. Samtidig bliver domicilet eksponering langs hele kysten op mod Hellerup, siger partner hos PLH Arkitekter, Lars Toksvig.

Opførelsen af Nykredits nye hovedsædet forventes påbegyndt i begyndelsen af 2020, og indflytningen skal efter planen ske i løbet af andet halvår 2022.

– Vi er meget glade for at have fået denne fantastiske mulighed for at skræddersy et nyt fremtidssikret hovedsæde til Nykredits, der lever op til ønskerne om et fleksibelt, aktivitetsbaseret arbejdspladskoncept. Det bliver samtidig et banebrydende hus, der med mange udadvendte funktioner åbner sig op mod byen og inviterer til nye fællesskaber. Med masterplanen lægger vi op til, at der opstår et spændende naboskab mellem Nykredit og AP Pension, som vil resultere i socialt bæredygtige synergieffekter, siger Lars Toksvig

Bygningen opføres med 5 fløje og teglsten bliver det dominerende facadebeløgning

Læs også: Derfor vinder PLH Arkitekter nyt domicil til trecifret millionbeløb (+)

Læs også: Vinderteam fundet til nyt rådhus i Høje Taastrup til 170-180 millioner kr.

Læs også: MT Højgaard udvider DSV-domicil med 10.000 kvm





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder