Estate Media –

Nyheder – Danmark

Foto: Google Maps

Nykredit vælger AP Pension til hovedsædebyggeri

Efter en udbudsrunde om etablering af et nyt hovedsæde i Københavns Nordhavn, har Nykredit valgt at gå videre med AP Pension. I forlængelse af byggeriet planlægger AP Pension at etablere et nyt hovedsæde til sig selv.

Martin Burlund

mandag 11. marts 2019 15:03

I oktober 2018 afslørede Nykredit, at selskabet planlægger at placere sit nye hovedsæde i Københavns Nordhavn. Siden da har projektet været sendt i udbud blandt selskabets minoritetsaktionærer. Efter en grundig gennemgang af de indkomne forslag har Nykredit valgt, at selskabet indgår i forhandling med AP Pension om realiseringen af det nye hovedsæde.

– AP Pension har præsenteret en spændende løsning for Nykredits kommende hovedsæde, som efter en samlet vurdering bedst rammer de parametre, der er vigtige for Nykredit i forhold til et kommende domicil, siger vicedirektør Martin von Horsten fra Nykredit.

Nykredits nye hovedsæde er placeret på det, som hedder Holm 8, der ligger ved Sundkrogsgade i Svanemøllehavnen i København. Det nye hovedsæde bliver på 28.000 kvadratmeter og kommer til at huse 1.650 medarbejdere. Med etableringen af det nye hovedsæde samler koncernen de medarbejdere, som i dag sidder fordelt på tre ejendomme ved havnefronten i København.

Opførelsen af Nykredits nye hovedsædet forventes påbegyndt i begyndelsen af 2020, og indflytningen skal efter planen ske i løbet af andet halvår 2022.

I AP Pension er der stor glæde over, at Nykredit har valgt at gå i realitetsforhandlinger med selskabet om etableringen af det nye hovedsæde. Udover muligheden for at bygge et nyt hovedsæde til Nykredit, så påtænker AP Pension nemlig også at bygge et nyt hovedsæde til sig selv i forlængelse af byggeriet.

– Jeg er utrolig stolt over, at vores ejendomsselskab har præsenteret et projekt, som bestyrelsen i Nykredit vurderer, er så stærkt, at vi nu er gået i forhandling om realiseringen af det, siger Bo Normann Rasmussen, adm. direktør i AP Pension.

– At Nykredit har valgt at gå i forhandling om vores projektforslag, glæder mig. Og at vi så samtidig får mulighed for at etablere kontorer, der kommer til at rumme vores eget nye hovedsæde, gør kun glæden endnu større, siger adm. direktør i AP Ejendomme Peter Olsson.

AP Pensions nye hovedsæde kommer til at danne de fremtidige rammer for selskabets omkring 500 medarbejdere, idet selskabet er vokset ud af de nuværende kontorer efter købet af Skandia Danmark.

Det projekt, som AP Pension har præsenteret, er tegnet af PLH arkitekter, og der bliver tale om en moderne funktionel ejendom, der respekterer omgivelserne, og samtidig stræber efter at inkorporere bæredygtighed og social ansvarlighed i mange forskellige aspekter.

Læs også: Nykredit bygger nyt hovedkontor på 28.000 kvm i Københavns Nordhavn (+)

Læs også: Illustrationer: Her får Nykredit hovedkontor (+)

Kommentarer

Seneste nyt

Køber hovedstadsportefølje for større trecifret millionbeløb

Pluss, Investering, København, Transaktioner / onsdag 27. maj 2020

Søren Bjørn Hansen rykker op som øverste direktør i Goldschmidt

Pluss, Investering, Virksomheder og mennesker / onsdag 27. maj 2020

Niels Kruse er pludselig død

Virksomheder og mennesker / onsdag 27. maj 2020

Nrep og Casa bag 226 lejeboliger ved Aarhus

Aarhus, Bolig, Investering / onsdag 27. maj 2020

Mikael Goldschmidt ny formand i Goldschmidt-koncernen

Investering, Virksomheder og mennesker / onsdag 27. maj 2020

Pensionskasser vil omdanne ikonisk erhvervsejendom til boliger

Konvertering, Projektudvikling, Udlejning / onsdag 27. maj 2020

Kommende konferencer

Torsdag den 11. juni kl. 10:00

WEBINAR: Hotelmarkedet efter Corona

- med Christian Kielgast, Peter Haaber og Kamilla Sevel

Onsdag den 17. juni kl. 09:00

Erhvervs- og boligmarkedet i Trekantområdet

- investeringer i Vejle, Kolding og Fredericia

Estate Podcast

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland