Estate Media –

Nyheder – Danmark

Foto: Google Maps

Nykredit vælger AP Pension til hovedsædebyggeri

Efter en udbudsrunde om etablering af et nyt hovedsæde i Københavns Nordhavn, har Nykredit valgt at gå videre med AP Pension. I forlængelse af byggeriet planlægger AP Pension at etablere et nyt hovedsæde til sig selv.

Martin Burlund

mandag 11. marts 2019 15:03

I oktober 2018 afslørede Nykredit, at selskabet planlægger at placere sit nye hovedsæde i Københavns Nordhavn. Siden da har projektet været sendt i udbud blandt selskabets minoritetsaktionærer. Efter en grundig gennemgang af de indkomne forslag har Nykredit valgt, at selskabet indgår i forhandling med AP Pension om realiseringen af det nye hovedsæde.

– AP Pension har præsenteret en spændende løsning for Nykredits kommende hovedsæde, som efter en samlet vurdering bedst rammer de parametre, der er vigtige for Nykredit i forhold til et kommende domicil, siger vicedirektør Martin von Horsten fra Nykredit.

Nykredits nye hovedsæde er placeret på det, som hedder Holm 8, der ligger ved Sundkrogsgade i Svanemøllehavnen i København. Det nye hovedsæde bliver på 28.000 kvadratmeter og kommer til at huse 1.650 medarbejdere. Med etableringen af det nye hovedsæde samler koncernen de medarbejdere, som i dag sidder fordelt på tre ejendomme ved havnefronten i København.

Opførelsen af Nykredits nye hovedsædet forventes påbegyndt i begyndelsen af 2020, og indflytningen skal efter planen ske i løbet af andet halvår 2022.

I AP Pension er der stor glæde over, at Nykredit har valgt at gå i realitetsforhandlinger med selskabet om etableringen af det nye hovedsæde. Udover muligheden for at bygge et nyt hovedsæde til Nykredit, så påtænker AP Pension nemlig også at bygge et nyt hovedsæde til sig selv i forlængelse af byggeriet.

– Jeg er utrolig stolt over, at vores ejendomsselskab har præsenteret et projekt, som bestyrelsen i Nykredit vurderer, er så stærkt, at vi nu er gået i forhandling om realiseringen af det, siger Bo Normann Rasmussen, adm. direktør i AP Pension.

– At Nykredit har valgt at gå i forhandling om vores projektforslag, glæder mig. Og at vi så samtidig får mulighed for at etablere kontorer, der kommer til at rumme vores eget nye hovedsæde, gør kun glæden endnu større, siger adm. direktør i AP Ejendomme Peter Olsson.

AP Pensions nye hovedsæde kommer til at danne de fremtidige rammer for selskabets omkring 500 medarbejdere, idet selskabet er vokset ud af de nuværende kontorer efter købet af Skandia Danmark.

Det projekt, som AP Pension har præsenteret, er tegnet af PLH arkitekter, og der bliver tale om en moderne funktionel ejendom, der respekterer omgivelserne, og samtidig stræber efter at inkorporere bæredygtighed og social ansvarlighed i mange forskellige aspekter.

Læs også: Nykredit bygger nyt hovedkontor på 28.000 kvm i Københavns Nordhavn (+)

Læs også: Illustrationer: Her får Nykredit hovedkontor (+)

Kommentarer

Seneste nyt

Transaktionsvolumenen falder fra 30 til 19 milliarder kr. på halvt år

Investering, Transaktioner / torsdag 18. juli 2019

Internationale investorer går efter disse ejendomme i Danmark

Pluss, Investering, Transaktioner / torsdag 18. juli 2019

Michael Lind Olesen satser på projektudvikling med familiefirma

Pluss, Projektudvikling, Bolig, Investering / torsdag 18. juli 2019

16.000 kvm kontorbyggeri på vej centralt i Aarhus

Aarhus, Internationalt, Kontor / torsdag 18. juli 2019

Colliers udvider vurderings- og rådgivningsteam til 30 mand

Erhvervsmæglere, Virksomheder og mennesker / torsdag 18. juli 2019

Estate Media Priserne: Fem kæmper om Projektprisen – giv din stemme

Estate Media Prisen / torsdag 18. juli 2019

Kommende konferencer

Torsdag den 29. august kl. 11:30

Ejendomsdagene 2019

- alt der glimter er ikke guld!

Tirsdag den 10. september kl. 09:00

ABR 18 i praksis

- kontrakter, honorering og tvisteløsning

Jobmarked

Nyeste opslag

Executive Assistant

       

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland