Estate Media –

Nyheder – Danmark

Penge.

Nyt ejendomsinvesteringsprodukt deler risiko mellem køber og sælger

Deeds Capital vil skabe ny adgang til investeringer i det private boligmarked udenom de sædvanlige kanaler.

Kamilla Sevel

torsdag 7. marts 2019 9:18

Professionelle investorer får snart en ny investeringsmulighed. Deeds Capital hedder et nyt investeringsforvaltningsselskab, der på en delt risiko vil kunne ende med at betale 2,5 gang tilbage af boligmarkedets udvikling. Selskabet har tidligere skatteminister og formand for By & Havn, Carsten Koch, som bestyrelsesformand.

Låntagere kan låne op til 10 procent af deres boligs værdi. Prisen på lånet er bestemt af boligens værdistigning når den sælges – og er boligen mod forventning faldet i værdi, går prisen også i minus.

Sådan er konceptet fra det nystiftede firma Deeds Capital, der tjener penge på lånene, de udbyder, hvis boligejeren også gør.

Når boligen sælges, så tilfalder 25 procent af merværdien Deeds Capital. Med andre ord vinder Deeds kun, hvis boligejeren vinder. Falder værdien får Deeds 10 procent af salgsprisen. Det betyder samtidigt, at investorers afkast på boligen er faktor 2,5 af værdistigningen på boligmarkedet. Vokser boligmarkedet med 4 procent, så vil man kunne få 10 procent i afkast gennem Deeds Capital, grundet modellen med større del af merprovenuet. Samtidigt er risikoen bundet til boligmarkedets generelle udvikling.

– Vi skal ses som en partner. Vi tjener kun penge, hvis boligejeren tjener penge. Det åbner op for en helt unik investeringstype hvor interesserne er ensrettede hele vejen rundt, siger stifter og direktør Teit Førster Varming, Deeds Capital.

Han pointerer, at de fleste analyser af boligmarkedet i Danmark peger på en korrektion.

– Vores modeller peger på moderate prisfald i ejerlejligheder i hovedstaden. På den mellemlange bane er markedstendenserne dog positive. Nye gearingsregler for låntagere og usikkerhed om den nye ejendomsskat påvirker prisudviklingen det næste års tid. Men derefter er økonomien grundlæggende sund og de demografiske bevægelser så kraftige, at boligpriser i og omkring København sandsynligvis fortsat vil trækkes opad, siger Teit Første Varming.

Deeds ser sig som en mulighed for professionelle investorer til at finde eksponering i den store private boligmasse uden at forpligte sig til lavrente obligationer, højrisiko pantebreve eller administrativt tunge udlejningsprojekter. Da boligejerne betaler for en del af værditilvæksten, så kommer afkastene disproportionalt tilbage, som 2,5 gange hvad end boligmarkedets vækst bliver.

Et af punkter, hvor Deeds adskiller sig fra traditionelle långivere er, at Deeds kigger mere på boligen end på personen efter devisen, at gælden til Deeds Capital kun skal betales tilbage, når boligen sælges, så der er ingen løbende tilbagebetaling – og derved mindre brug for at skele til personens indkomst. Personen er mere volatil end boligen, så det reducerer risikoen. Falder boligen i værdi, så står Deeds Capital til 10% af salgsprisen. Det er dog velkendt at folk holder mere på deres ejendomme i nedgangstider.

Bag Deeds Capital står en række erfarne erhvervsfolk. Udover Carsten Koch deltager formand for Sydbank, Anders Thoustrup, i privat regi.

– Deeds er et selskab til nytte for samfundet, boligejere og investorer. Det er der sund fornuft i at bidrage til. Så det har jeg sat mig for at gøre, siger Carsten Koch.

Læs også Så meget billigere bliver grøn obligation (+)

Læs også Ejerlejligheder faldt med 3 procent

Læs også Danske Bank puljer grønne ejendomme

Deeds er blandt indlægsholderne på den årlige finansieringskonference 11. april.

Kommentarer

Seneste nyt

Transaktionsvolumen falder fra 30 til 19 milliarder kr. på halvt år

Investering, Transaktioner / torsdag 18. juli 2019

Svært at afsætte store lejligheder i København og Aarhus

Bolig / fredag 19. juli 2019

Internationale investorer går efter disse ejendomme i Danmark

Pluss, Investering, Transaktioner / torsdag 18. juli 2019

Colliers udvider vurderings- og rådgivningsteam til 30 mand

Erhvervsmæglere, Virksomheder og mennesker / torsdag 18. juli 2019

Google vil bygge mindst 15.000 boliger som led i byggeprojekt til 100 milliarder kr.

Pluss, Bolig, Investering / fredag 19. juli 2019

Estate Media Priserne: Fem kæmper om Projektprisen – giv din stemme

Estate Media Prisen / torsdag 18. juli 2019

Kommende konferencer

Torsdag den 29. august kl. 11:30

Ejendomsdagene 2019

- alt der glimter er ikke guld!

Tirsdag den 10. september kl. 09:00

ABR 18 i praksis

- kontrakter, honorering og tvisteløsning

Jobmarked

Nyeste opslag

Executive Assistant

       

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland