Sydhavnskvarteret i Aarhus. Illustration: Aarhus Kommune

To teams vinder køberetter til de første 75.000 kvm i Sydhavnskvarteret i Aarhus

Aarhus Byråd har vedtaget at indgå aftaler med A. Enggaard og PFA Ejendomme om køberetter til de første arealer i Sydhavnskvarteret.

I forlængelse af vedtagelsen af Udviklingsplanen for Sydhavnskvarteret har Teknik og Miljø udbudt byggefelter til salg i det centrale område.

Et bedømmelsesudvalg med repræsentanter fra Magistraten for Kultur og Borgerservice, Magistraten for Sociale Forhold og Beskæftigelse, Borgmesterens Afdeling, Magistraten for Teknik og Miljø og Lars Bendrup fra arkitektfirmaet Transform har indstillet til byrådet, at der indgås betinget køberetsaftale med A. Enggaard om i alt 65.000 etagemeter og PFA DK Ejendomme Lav om køberet til cirka 10.000 etagemeter.

Køberne skal i løbet af det kommende halve år sammen med Aarhus Kommune lave en bydelsplan for den nordlige del af Sydhavnskvarteret, som er området mellem Jægergårdsgade og Havnesporet. Processen skal finde det fysiske og strategiske grundlag for udvikling af området, så den flugter med udviklingsplanen.

I A. Enggaard-teamet indgår ATP Ejendomme, Schmidt Hammer Lassen Architects, Aart Architects, Labland Architects og Rum 3 Studio.

PFA Ejendomme-teamet består af Kilden & Hindby, Briq og Lendager Group.

– Byrådet har været meget ambitiøs med Udviklingsplanen for Sydhavnskvarteret og visionen om at lave et erhvervsområde med plads til kultur og socialt udsatte. Nu har vi fundet de samarbejdspartnere, som skal hjælpe os med at gøre visioner til en realitet, og den proces glæder vi os meget til, siger Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

Hoteller, virksomheder og andre projekter
Processen med bydelsplanen skal klarlægge præcist, hvilke funktioner køberne – A. Enggaard og PFA Ejendomme – skal opføre på deres byggefelter. Indtil videre arbejdes der med to hoteller, restauranter, kreative virksomheder, kreative uddannelsesinstitutioner og kultur.

Som Estate Media har skrevet, skal det gamle industrielle sydhavnskvarter i Aarhus have et løft, så der kommer mere liv i området. Gennem de næste mange år skal der udvikles op mod 120.000 kvm erhverv, hvor Aarhus Kommune i området vil sælge grunde for et trecifret millionbeløb.

Læs mere i Aarhus Kommune klar til grundsalg for trecifret millionbeløb i Sydhavnskvarteret

Byrådet gik i 2015 i gang med at lave Udviklingsplanen for Sydhavnskvarteret.

Læs også Aarhus: Markedet har toppet (+)

Læs mange flere nyheder om Aarhus her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder