Indehaver Stig Birk Dørler, Absalon & Co.

Stig Birk Dørler: Priskollaps på vej på Strøget og i Købmagergade

I ’Ordet er dit’ i det nye Estate Magasin indleder indehaver af mæglerfirmaet Absalon & Co, Stig Birk Dørler, sit indlæg under overskriften ’Priskollaps er på vej på Strøget og Købmagergade’ med disse ord:

’Dette kunne have været endnu en advarsel, men det er det ikke, for det har ikke virket hidtil.

Det er derfor blot en forudsigelse, der mest af alt minder om en relativt tør konstatering af, at vi i 2019/2020 får den tvivlsomme fornøjelse at opleve et kollaps på og omkring Strøget og Købmagergade, medmindre stort set samtlige involverede asset managers og ejendomsmæglere mod forventning skifter tilgang.

I København har vi med de internationale investorers ankomst aldrig tidligere haft så professionelle udlejere/investorer som nu. Men da de hverken er bosiddende i København eller har været på det københavnske marked ret længe, har de naturligt nok allieret sig med danske samarbejdspartnere og/eller rådgivere – typisk asset managers.

Disse er dog også enten nyankomne i det københavnske marked eller har først for nyligt begyndt at beskæftige sig med udlejning og udvikling af strøgejendomme. De internationale investorer læner sig derfor – formentlig uden at vide det – op ad rådgivere, der aldrig har været mere inkompetente. Jeg ser det som et stort problem, at næsten alle asset managers, der er ydmyge, når de bliver ansat, fordi deres erfaringer på området er ikke- eksisterende, efter 12 måneder mener at have indhentet – og oftest overhalet – den ekspertise, som vi gennem mere end 30 år har opbygget.

Med en nyvunden selvtillid fra regnearket vil man sædvanligvis se mig lige i øjnene og uden tøven ”dokumentere”, at min søn, der var 110 cm høj som 11-årig og 176 cm høj som 16-årig, vil være 340 cm høj som 30-årig. Nu er han kun 17 år, så jeg kan ikke helt udelukke, at de har ret, men jeg tror det ikke.

Efterspørgsel er noget, de beregner sig til. Ikke noget, de beregner ud fra.’

Læs hele Stig Birk Dørlers indlæg i Estate Magasin nr. 1/2019, som udkommer i denne uge, og som du kan læse online her (indlægget begynder på side 64)

Læs også Hines udvikler hotel med 243 værelser midt på Købmagergade

Læs også Freja-direktør: Københavnsk salg overrasker os (+)

Læs også Hines har fundet to luksusbrands til strøgbutikker

Læs også Freja sælger ejendomme på Købmagergade til amerikansk fond for 845 millioner kr.

Læs også Tidligere universitetsbygninger i København K sat til salg hos Freja for en milliard kr.

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder