Henning Larsen Architects’ tegninger af Vinge Station bliver ikke ført ud i virkeligheden. Illustration: Henning Larsen Architects og Tredje Natur

Vinge Station skrumper – Henning Larsen-projekt droppet

Henning Larsen Architects’ tegninger af Vinge Station bliver ikke ført ud i virkeligheden, oplyser DR.

Dermed mister byudviklingsprojektet den iøjnefaldende S-togstation, som var det enkeltstående projekt, der vakte mest opsigt, da Frederikssund Kommune i 2016 præsenterede planen for bydelsprojektet Vinge Centrum.

Siden ramlede planerne, og kommunen stod med manglende indtægter for 163 millioner kr. Nu er Banedanmark kommet med et oplæg til, hvordan stationen sandsynligvis kommer til at se ud, viser Cowi-rapport.

Henning Larsens-stationen, som går i et med den omkringliggende natur, er skiftet ud med et betontrinbræt og to elevatortårne, så skinnerne kan passeres.

– Det allervigtigste er, at vi nu får en station, sådan så folk kan stå på og af i Vinge, siger Socialdemokratiets gruppeformand i Frederiksund Kommunes byråd, Tina Tving Stauning, til DR.

Byudviklingsprojektet med blandt andet den nye station har kostet kommunen knap 350 millioner kr. Der bor i dag omkring 100 personer i Vinge.

Tidligere har Frederikssund Kommune markedsført Vinge som et af Danmarks største byudviklingsprojekter med et areal på 370 hektar, hvilket er næsten 20 procent større end Ørestad på Amager. Fuldt udbygget skulle der være omkring 20.000 indbyggere og omkring 4.000 arbejdspladser i byen. Og 40 minutter med S-toget til København.

Læs også Lokal storinvestor sælger 9 grunde tilbage i Vinge-byprojekt

Læs også AP Ejendomme klar til at forhandle igen efter nedbrud i forhandlinger om Vinge

Læs også Den nye bydel Vinge giver kaos i Frederikssunds Kommunes økonomi

Læs også AP Pension og Frederikssund Kommune indgår aftale om etablering af Vinge Centrum

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder