Det kommende Butikstorvet set fra toppen af Lego House. I stueetagerne kommer butikker, mens der højere oppe bliver lejligheder

Kirkbi fortsætter opkøb i Billund som led i byfornyelsesprojekt

Kirkbi, der er familien Kirk Kristiansens holding- og investeringsselskab bag Lego, har købt den sidste ejendom på Butikstorvet i Billund, som ikke i forvejen var ejet af Lego-familien eller Billund Kommune. Efter 18 år sælger ejerne af Restaurant Billund, Ibrahim og Hasan Yasar, ejendommen til Kirkbi.

– Det har bestemt ikke været en nem beslutning for os efter så mange gode år med dygtige kollegaer – og ikke mindst søde og fantastiske gæster. Men det giver min familie og jeg nye muligheder for enten at åbne en ny restaurant eller noget helt andet – det overvejer vi stadig. Vi har dog ikke lige på nuværende tidspunkt planer om at åbne en ny restaurant i Billund, siger Hasan Yasar, søn og medejer af Restaurant Billund.

Restauranten åbner dørene for sidste gang den 15. februar.

Med opkøbet har Kirkbi, som i forvejen ejer tre ejendomme på den nordlige del af Butikstorvet, mulighed for at udvide planerne for Butikstorvet.

– Vi er rigtig glade for den aftale, der nu er underskrevet. Det giver os en lejlighed til også at tænke Billund Byvisions store ambitioner ind på den nordlige del af Butikstorvet. Lige nu er byggeriet af den sydlige del af torvet i fuld gang, og i Kirkbi håber vi på, at vi på sigt kan skabe et sammenhængende butikstorv, som kan bakke op om et attraktivt og levende handelsmiljø og bidrage til at skabe en livlig midtby, som har noget for alle borgerne i Billund, siger global ejendomschef, Steen Pedersen, Kirkbi.

Kirkbi har ingen konkrete planer for en kommende etape to på Butikstorvet. Den sydligste del af Butikstorvet opføres nu og forventes at stå færdigt til efteråret 2020. Denne del af torvet kommer til at rumme i alt seks ejendomme med butikker, lejligheder, kontorer og bynatur med en forlængelse af Billund Bæk og byvisionens ”Playline”.

Kirkbi, der ejer 75 procent af Lego-koncernen, investerer bredt og har ejendomsinvesteringer i Danmark, Schweiz, Tyskland og Storbritannien.

Læs mere i Legos pengetank satser på opkøb af kontor- og butiksejendomme

Læs også Ny formand for Lintrup & Norgart er Vice President i Lego

Læs også 120 boliger og 2.000 kvm erhverv på vej i Billund

Læs også Billund Kommune kræver flere oplysninger om ny forlystelsespark på 300.000 kvm

Læs også Udviklere planlægger forlystelsespark dobbelt så stor som Legoland (+)

Læs flere nyheder om transaktioner her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Videre til værktøjslinje