Sådan forventes Humlestaden i Gøteborg at komme til at se ud, når bydelen forventes at stå færdigbygget i 2024. Illustration: Henning Larsen Architects

Henning Larsen vinder masterplan for ny bydel på 155.000 kvm i Gøteborg

Henning Larsen Architects har vundet en konkurrence om at udvikle et 15,5 hektar stort område syd for Göteborg. Den nye bydel skal hedde Humlestaden og skal skabe fælleskab gennem grønne områder og fælles haver.

Masterplanen er udviklet sammen med Stena Fastigheter og Ikano Bostad og kombinerer ifølge teamet det moderne byliv med natur og mulighed for en selvforsynende livsstil.

– Haver kan være et lige så stærkt mødested som en plads eller et shoppingcenter. I Humlestaden bruger vi naturen som en driver for samværet. Samtidig er vi inspireret af det aktive gadeliv i Gøteborgs Haga-kvarter, og kombinerer det her med muligheden for at skabe små netværk af haver og fælles aktiviteter i naturen, siger partner Søren Øllgaard, Henning Larsen Architects.

3.000 indbyggere
Den nye by udgør et areal på omkring 155.000 kvm i Gøteborgs Västra Frölunda-kvarter. Humlestaden, der oversættes til “Humlebyen,” refererer til områdets tidligere funktion som hovedsæde for et af Sveriges største bryggerier – Pripps. Før bryggeriet blev området brugt til landbrug og frugtplantager.

Konceptet for Humlestaden finder inspiration i byhave-bevægelsen, der daterer sig tilbage til England i slutningen af 1800-tallet og var en reaktion på det hektiske og fortættede liv i de industrialiserede engelske byer.

Udover boliger og haver kommer området til at få en skole, offentlige servicefunktioner og erhvervsbygninger. Byggeriet af Humlestaden begynder i 2022 og vil huse 3.000 indbyggere, når det forventes at stå færdigt i 2024.

Læs også Politikere afviser BIG’s nye hovedkontor (+)

Læs også 252 arkitektvirksomheder tjente 420 millioner kr. i alt i 2017 (+)

Læs også BIG, SHL og tre andre teams konkurrerer om Artcenter Spritten i Aalborg

Læs også C.F. Møller Architects finder ny topdirektør

Læs også Arkitema udvider partnerkreds kraftigt med nye titler

Læs flere nyheder om arkitektfirmaer her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder