MG Real Estate logistikcenter i Greve.
MG Real Estates logistikcenter i Greve

MG Real Estate udlejer 14.120 kvm i spekulativt logistikcenter i Greve

Det hører til sjældenhederne, at der bygges spekulativt, når det kommer til lagerfaciliteter i Danmark. Og det hører i særdeleshed til sjældenhederne, at det sker i størrelsesordenen 100.000 kvm, som det er tilfældet med det nye Greve Distributions Center (GDC), som det internationale ejendomsudviklings- og investeringsselskab MG Real Estate står bag. Flere mæglere efterlyser spekulativt byggeri, og det ser ud til at være rigtigt, at det faktisk kan udlejes. På GDC er der usædvanligt to mæglere på nemlig både Colliers og CBRE, så begges kartoteker bliver bragt i spil, og de første 14.000 kvm. er nu udlejet. Det er sket via Colliers.

De første 20.000 kvm står klar til indflytning i februar, og første lejer til det store byggeri er nu i hus. Det bliver bilimportøren Interdan, som har underskrevet en kontrakt på 14.120 kvm.

Markedet i vækst
Interessen for logistik og lagerbyggerier er generelt stor lige nu, fortæller Tina Iburg, Senior Commercial Real Estate Advisor hos Colliers, som sammen med CBRE står for udlejningen af GDC.

– Markedet er rigtig godt, og vi har den laveste tomgang i lang tid. Selv gamle, slidte lagerbygninger er lejet ud. Det skyldes til dels den voksende internethandel, men også at flere virksomheder er blevet opmærksomme på, hvad de rette lagerfaciliteter kan betyde for deres økonomi, siger Tina Iburg.

MG Real Estate logistikcenter i Greve.
MG Real Estates logistikcenter i Greve

Efterspørgslen på lokalerne rækker langt ud over e-handelsvirksomheder, som primært var den målgruppe, som MG Real Estate forventede ville være interesserede, og som var grunden til, at MG Real Estate har kastet sig over spekulationsbyggeriet.

– Vi er allerede i dialog med flere interesserede lejere. Vi forventede, at faciliteterne primært ville tiltrække e-handelsvirksomheder, men byggeriet henvender sig faktisk til en langt bredere skare. Vi er i kontakt med både pharma-virksomheder, transportvirksomheder og grossistvirksomheder, som har lignende behov. Den her type byggeri kunne godt gå hen og blive en ny standardtype, siger Steen Kjelstrup, Senior Property Advisor hos CBRE.

Læs også Olav de Linde køber postcenter i Aarhus C for over 75 millioner kr. (+)

Læs også Stensdal køber tre kontor- og logistikejendomme i Storkøbenhavn

Læs også DHL bygger nyt fragtcenter i Københavns Lufthavn til 1 milliard kr.

Læs også Logicenters køber 21.000 kvm lager- og kontorbygning i Odense (+)

Læs også Logistic Contractor bygger 7.900 kvm logistik og hovedkontor Høje Taastrup

Læs flere nyheder om logistikcentre her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Videre til værktøjslinje