Illustration: Skala Arkitekter

Pensionsselskab investerer over 200 millioner kr. i jysk boligprojekt

PFA investerer over 200 millioner kr. i projekt i Viborg, hvor pensionsselskabet vil bygge 144 boliger i byens nye kvarter, Viborg Baneby. Boligprojektet på i alt 11.058 kvm skal opføres frem mod første halvdel af 2021.

– Vores køb i Banebyen følger af den meget positive udvikling, som Viborg er inde i, og at vi samtidig har fået en god mulighed for at købe os ind i et projekt i denne nye spændende bydel. Boligerne er en udvidelse af det eksisterende værditilbud, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn, PFA.

Investeringen kommer efter en større offensiv som en del af PFA’s danske ejendomsinvesteringsstrategi, hvor pensionsselskabet gennem det seneste års tid har investeret i nye lejeboliger i blandt andet Silkeborg, Herning, Vejle, Randers og Horsens. De nye boliger i Viborg bliver indlemmet i PFA Boliger, som PFA’s pensionskunder har fortrinsret til at leje.

Sælger er Viborg-virksomheden Ejegod Ejendommen.

– Vi er meget tilfredse med, at PFA har valgt at investere i Erik Ejegod-kvarteret i Viborg Baneby, og vi forventer, at opførelsen af 144 boliger til PFA vil virke som en dynamo for andre projekter i kvarteret, siger direktør Jens Jakobsen, Ejegod Ejendomme.

Boligerne går fra to -værelseslejligheder på 68,5 kvm til fireværelses på 100 kvm. De første boliger forventes færdige i slutningen af 2020, inden det samlede byggeri ventes at stå færdigt i 2021.

Skala Arkitekter har som samarbejdspartner udarbejdet analyse, helhedsplan og vision for boligprojektet.

Fakta om Viborg Baneby:

  • Banebyen er et tidligere erhvervsområde på 70.000 kvm, som i disse år er under udvikling. Det bliver en bydel med institutioner, erhverv og boliger til op mod 3.500 nye beboere
  • Bydelen ligger i forlængelse af Viborgs centrum bundet sammen af Banebroen og tre andre adgangsveje tæt på byens trafikale knudepunkter og med adgang til grønne områder ved Søndersø




Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder