Adm. direktør Jesper Arkil, Arkil. Foto: Arkil

Arkil stifter hæderspris for flere kvinder i byggeriet

Blot ni procent af medarbejderne i bygge- og anlægsbranchen er kvinder, og det tal har ikke ændret sig de sidste 20 år. Det er alt for få, og derfor har Dansk Byggeris Kvinderåd netop lanceret en række anbefalinger til, hvordan branchen kan tiltrække flere kvinder og sikre en mere lige kønsfordeling.

I Arkil, der er en af Danmarks største entreprenørkoncerner, oplever man også den skæve kønsfordeling, og det får nu virksomheden til at støtte Dansk Byggeris Kvinderåds anbefalinger ved at lancere ”Arkils Hæderspris”, der har til formål at hædre personer, som gør en særlig indsats for at tiltrække kvinder til bygge- og anlægsbranchen. Adm. direktør Jesper Arkil, der er et af medlemmerne af Dansk Byggeris Kvinderåd, siger, at det handler om at sikre fokus:

– Der ligger nu en række anbefalinger, som har potentialet til sikre flere kvinder i bygge- og anlægsbranchen. Der ligger samtidig et stort arbejde foran branchen med at føre anbefalingerne ud i livet. Det er ikke gjort fra den ene dag til den anden, og derfor vil vi i Arkil gerne bidrage til at fastholde fokus på opgaven på en positiv måde ved hvert år at hædre og skabe opmærksomhed omkring personer, der har gjort en særlig indsats på det her område.

Arkils Hæderspris består af to priser og uddeles første gang i år. Med begge priser følger 25.000 kr. Den ene uddeles i efteråret til personer eller organisationer, som fortjener en særlig anerkendelse for deres indsats for at tiltrække flere kvinder til bygge- og anlægsbranchen, mens den anden uddeles til en elev på en af Byggeriet Uddannelser.

Arkil er en af Danmarks største entreprenørvirksomheder med omkring 1900 ansatte og en omsætning på cirka 3 milliarder kr.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder