Landsformand Tony Christrup, Byggesocietetet. Foto: Wilfred Gachau

Tony Christrup: ”Holmene”-projekt udtrykker både visioner og vilje

– Det er et udtryk for både visioner og vilje, når staten sammen med en kommune og private investorer så entydigt adresserer de udfordringer, København står over for.

Det siger Byggesocietetets landsformand, Tony Christrup, til nyheden om, at Hvidovre Kommune planlægger et nyt 2,4 millioner kvm stort erhvervsområde – med navnet ”Holmene” – bestående af i alt ni, nye holme ud for Avedøre Holme. Til sammenligning er det nuværende erhvervsområde på Avedøre Holme 4 millioner kvm stort.

– Hvor Lynetteholmen tager livtag med to af Københavns store udfordringer – boligmangel og fremkommelighed – så er anlæggelsen af Holmene fokuseret mod industrien og det at skabe arbejdspladser til de stadig flere og flere københavnere. Folk, der bor i byen, skal jo også have et arbejde. Det skaber vækst og velstand. Ikke kun for København, men for hele landet, fremhæver Tony Christrup.

Hvidovre Kommunes borgmester Helle Adelborg (S) kan endnu ikke give en estimeret projektsum, men borgmesteren forventer, at Holmene-projektet er færdigudbygget i 2040. Grundsalg skal finansiere projektet i etaper.

– Nu skal finansieringen selvfølgelig på plads, ligesom der udestår en masse planlægning. Men jeg er grundlæggende meget tilfreds med tankerne bag projektet. Det er rigtigt set og rigtigt tænkt, siger landsformanden for Byggesocietetet.

Regeringen, Folketingets Erhvervsudvalg, Københavns Kommune, Pensiondanmark, Dansk Metal og DI Hovedstaden gav på mandagens pressemøde i forbindelse med præsentationen af Holmene-projektet også udtryk for deres fulde opbakning til det ambitiøse landindvindings- og erhvervsprojekt.

Læs mere i Regeringen vil styrke hovedstaden med enormt erhvervsområde (+)

Læs også ”Holmene”-projekt skal være et 2,4 millioner kvm stort erhvervsområde (+)

Læs også Hvidovre vil bygge nyt kæmpe erhvervsområde på ni nye øer

 

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder