Seneste version af, hvordan museets kuppel ud mod Sølvtorvet kommer til at se ud. Der vil kunne projekteres lys og video op på glassets inderside. Illustration: Lundgaard & Tranberg Arkitekter og Arkitekt Claus Pryds

Budget og tidsplan udfordrer 30.000 kvm museumsbyggeri i København

Artiklen med illustration er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af Licitationen – Byggeriets Dagblad

Det storstilede hovedstadsprojekt Nyt Statens Naturhistoriske Museum i Botanisk Have til godt 1 milliard kr. bliver forsinket, skriver Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Den forventede åbning af det nye museum på 30.000 kvm er skubbet til medio 2022 fra 2021, fremgår det af en redegørelse fra Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. Trods flere måneders forhandlinger mellem bygherren på projektet og hovedentreprenøren Per Aarsleff er det ikke lykkedes at få skåret projektet til, så det passer til budgettet på lidt mere end 1 milliard kr. Ifølge redegørelsen fra ministeriet skulle der være behov for yderligere finansiering på 50-80 millioner kr.

– Mankoen er alt for lav i forhold til de risici, som projektet indeholder, og der mangler penge i forhold til det reserveniveau, vi gerne vil op på, siger projektdirektør Erik Stoklund Larsen fra Vejdirektoratet til Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Vejdirektoratet overtog bygherreansvaret den 1. januar 2018 fra Bygningsstyrelsen på en række projekter inklusive museumsbyggeriet. Projektdirektøren nævner, at der i den såkaldte samprojektering med Aarsleff er blevet arbejdet på at finde besparelser.

– Vi har et rigtig godt samarbejde med Aarsleff, og der er fundet nogle besparelser, men ikke det fulde beløb, siger Erik Stoklund Larsen.

Hovedentreprenøren Aarsleff har ikke ønsket at udtale sig.

(Artiklen med illustration er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af Licitationen – Byggeriets Dagblad)

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder