Olav de Linde (tv) ved prisoverrækkelsen af Erhverv Aarhus prisen.
Olav de Linde (til venstre) ved prisoverrækkelsen af Erhverv Aarhus Prisen

Olav de Linde vinder Erhverv Aarhus Prisen 2019

Erhverv Aarhus’ årlige nytårskur med 180 deltagere hos Hermans i Tivoli Friheden dannede fredag aften ramme om uddelingen af Erhverv Aarhus Prisen, der i år blev uddelt for 16. gang. Prisen tilfalder en person eller virksomhed, som har ydet en særlig indsats for erhvervslivet i og omkring Aarhus.

Ejendomsselskabet Olav de Linde har opbygget en ejendomsportefølje på 500.000 kvm i Aarhus, Odense og København. Med respekt for bygningers historie, omgivelser og kultur moderniserer og opfører Olav de Linde bolig- og erhvervsmiljøer, der skaber gode rammer for mennesker og udvikling. Det særlige fokus på at bevare historikken og genbruge materialer ligger dybt forankret i virksomheden.

Erhverv Aarhus Prisen 2019 tilfalder grundlæggeren og ejendomsselskabet Olav de Linde for evnen til at se muligheder og turde tænke anderledes. Ejendomsporteføljen viser, at Olav de Linde gerne kaster sig ud i skæve og rå projekter, hvor bygninger eller mennesker får en ny chance for at folde sit potentiale ud. Markante eksempler er verdensmarkedet Bazar Vest, Chokoladefabrikken Elvirasminde, Mellemarmen, Frichsparken samt Gelinde, der fungerede som samlingssted for alle Aarhus 2017-frivillige og nu fungerer som samlingssted for Aarhus’ nuværende frivilligkorps på 1.300 personer.

Højhuset Mindet. Illustration: Byggeselskab Olav de Linde

– Grundlægger Olav de Linde har skabt en virksomhed, hvor hans anerkendelsesværdige personlige værdier skinner tydeligt igennem. Hvad enten der er tale om bygninger eller mennesker, så er der respekt for historien og øje for potentialet. Olav de Linde arbejder på flere bundlinjer og formår at skabe både god forretning og værdi for by, borgere, byudvikling og erhvervsliv. Det er mig en glæde at tildele Erhverv Aarhus Prisen 2019 til grundlægger og adm. direktør Olav de Linde, sagde Erhverv Aarhus’ formand Terje Vammen i sin motivationstale til prismodtageren.

Det var en stolt, men som altid også ydmyg, prismodtager, der fredag aften lod sig hylde.

– Jeg er beæret over at modtage Erhverv Aarhus Prisen. Det er en anerkendelse til mine medarbejdere og firmaet igennem de sidste mere end 40 år. Stor tak til medarbejderne. Vi er især glade for, at man er opmærksom på, at de cirka 200 bygninger og bygningskomplekser, vi har været inde over, står mange år ud i fremtiden. Hvis ikke vi havde givet disse bygninger en ny identitet ved en bevaring, havde de næppe været en del af Aarhus i dag, sagde Olav de Linde.

Erhverv Aarhus Prisen er sponsoreret af Nykredit.

Læs også Bygger 60 meter højt kontorhus i Aarhus til IT-virksomhed

Læs også Olav de Linde planlægger 144 meter højt kontorhus i Aarhus

Læs mange flere nyheder om Aarhus her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder