Søndervig. Foto: Google Maps

Vestjysk feriekompleks med badeland og 486 lejligheder på vej

Et feriekompleks med badeland og 486 ferielejligheder er på vej i ferieområdet Søndervig mellem Vesterhavet og Ringkøbing Fjord.

Mandag var erhvervsminister Rasmus Jarlov (Konservativ) på lynvisit på den flade mark, hvor købmand Keld Hansen i 12 år har haft planer om at bygge et feriekompleks med badeland og 500 lejligheder.

Tirsdag kom nyheden fra Christiansborg om, at forligskredsen bag planloven har givet projektet sommerhusstatus – og dermed en godkendelse af byggeriet af ikke 500, men 486 ferielejligheder i Søndervig.

– Det er en rigtig god nyhed og en kæmpe lettelse, at det endelig er faldet på plads.

– Det er lige præcis den julegave, vi havde set frem til at få både i kommunen og hos folkene bag projektet. De har arbejdet hårdt for at få realiseret planerne om feriecenteret, og jeg har en fornemmelse af, at de glæder sig rigtig meget til at komme i arbejdstøjet og til at få taget det første spadestik, siger borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, Hans Østergaard (Venstre).

Langsom proces
Allerede i 2015 gav regeringen grønt lys til ti kystnære forsøgsprojekter, herunder Søndervig Feriepark. Herefter banede 2016-revisionen af Planloven egentlig vej for byggeriet af Søndervig Feriepark, bortset fra, at den helt afgørende sommerhusstatus af feriehusprojektet manglede.

– Siden 2016 har en langsom proces med omplacering af sommerhusområder trukket den endelige godkendelse i langdrag, så det er meget glædeligt, at der nu endelig kommer en afgørelse, lyder det fra den vestjyske kommune.

De 486 grunde er en del af en aftale mellem regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet om fordeling af knap 2.200 nye sommerhusgrunde landet over.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

– Sofie Michalsik er mere end et talent

Populære nyheder

29-årige Michael Fynbo Hansen jonglerer med milliarder i Patrizia

– Sofie Michalsik er mere end et talent