De fire byggefelter i Høje Taastrup C ligger ved den nuværende Blekinge Boulevard, som bliver nedlagt for at skabe plads til den nye by. Illustration: Cobe

Vestjyske investorer køber første byggegrunde i Høje Taastrup C

Ejendomsudviklingsselskabet Reka Gruppen har på vegne af investeringsselskabet West-Coast Real Estate III købt de første fire byggefelter i budviklingsområdet Høje Taastrup C. Her vil Reka for West-Coast Real Estate bygge 86 rækkehuse og fire punkthuse med cirka 65 lejligheder – i alt 151 boliger.

Situationsplan for de fire byggefelter. Illustration: Reka Gruppen

– Vi har i dag underskrevet aftalen med Reka Gruppen, og dermed har vi nået endnu en milepæl i Høje Taastrup C-projektet. De første grunde er solgt, og jeg ser meget frem til at se den nye by skyde op, siger borgmester Michael Ziegler (K), Høje-Taastrup Kommune, og formand for Arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C.

Ifølge Reka Gruppen skal blandingen af rækkehuse og etageboliger give variation i de fire områder.

– Mange ønsker sig nærhed til København og samtidig mere plads, lys og luft omkring familien. Derfor har vi en klar forventning om, at mange vil synes, at Høje Taastrup C er et yderst attraktivt sted at slå sig ned. Her er det hele – inklusive fine forbindelser til København og for den sags skyld til resten af landet. Vi glæder vi os rigtigt meget til at skulle i gang med at bygge både rækkehuse og punkthuse i høj kvalitet, siger adm. direktør Jesper Kristensen, West-Coast Real Estate.

Læs også Fem arkitektfirmaer konkurrerer om nyt rådhus i Høje Taastrup til 170-180 millioner kr. (+)

Læs også Deas glæder sig over store planer for området i og omkring City2

Forventet byggestart: Forår 2020
Investeringsselskabet West-Coast Real Estate er stiftet af en række vestjyske investorer. Jesper Kristensen er også adm. direktør for – og indehaver af – Reka Gruppen i Varde og udvikler ejendomsprojekter for West-Coast Real Estate sammen med advokatfirmaet Kirk Larsen & Ascanius.

De fire byggefelter ligger ved den nuværende Blekinge Boulevard, som bliver nedlagt for at skabe plads til den nye by. I fremtiden vil trafikken blive ledt af den kommende Ny Blekinge Boulevard.

Byggeprojektet med rækkehuse og lejligheder forventes at gå i gang i foråret 2020.

Høje-Taastrup Kommune, Ejendomsselskabet Norden og Danske Shoppingcentre – et partnerskab mellem ATP Ejendomme og Danica Ejendomme – gik tidligere i år sammen om at udvikle Høje Taastrup C omkring indkøbscentret City 2 og mod Høje Taastrup Station.

Ved offentliggørelsen af Arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C i marts ejede de tre parter hver en del af det 262.000 kvm store byudviklingsområde, som får mulighed for 1.200 nye boliger med plads til 3.000 beboere samt 120.000 kvm erhverv.

Høje-Taastrup Kommune ejer cirka 46 procent af arealudviklingsselskabet, mens Danske Shoppingcentre og Ejendomsselskabet Norden ejer henholdsvis cirka 32 og cirka 22 procent.

Udviklingen af Høje Taastrup C sker efter en masterplan lavet af arkitektfirmaet Cobe.

Læs mere i Danica, ATP og Ejendomsselskabet Norden vil udvikle 262.000 kvm i Høje-Taastrup

Læs Afsløring: Derfor udskydes vandlandsprojekt i Høje Taastrup igen (+)

Læs også Vandlandsprojekt i Høje Taastrup til 2,2 milliarder kr. udskydes igen

Læs også Vandlandsprojekt i Høje Taastrup til 2,2 milliarder kr. tæt på godkendelse

Om investorerne

Investorerne er foruden Reka Gruppen en kreds af andre vestjyske erhvervsfolk bestående af Henning G. Kruse, Erik Bank Lauridsen, Peter Kirk Larsen, Claus Sørensens Fond Holding, Kurt Skov, Claus og Thomas Tygesen samt Henrik Styrup.

West-Coast Real Estate blev dannet i 2009 af velhavende vestjyske investorer. Selskaberne har inden for de senere år blandt andet opført og solgt en stor boligejendom på Teglholmen med 140 lejligheder. Kredsen har investeret cirka 1,5 milliard kr. i boligbyggeri i hovedstadsområdet inden for de senere år.

Reka Gruppen har gennem 25 år arbejdet med projektudvikling, salg og administration af fast ejendom. Gennem årene har gruppen udviklet, istandsat, opført og solgt cirka 5.000 boliger både helårs- og ferieboliger.

I de senere år har Reka Gruppen blandt andet udviklet og solgt en del rækkehusprojekter i og omkring Aarhus og København. Reka er også kendt for udvikling og salg af Nordeuropas største ferie- og oplevelsescenter, Lalandia Billund, samt Lalandia i Rødby.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder