Ejendommen Vægtergården med Ascot Hotel i Studiestræde. Foto: Erik Arkitekter

Københavnsk hotel udvider med 94 værelser og ombygger

Ascot Hotel i København mellem Rådhuspladsen og Axeltorv bliver ombygget og udvidet med 94 værelser.

Til projektet har den familieejede virksomhed H.H. Ejendomsinvest, der ejer og driver Ascot Hotel, valgt Adserballe & Knudsen som hovedentreprenør med rådgiverne Niras og Erik Arkitekter. Kontraktsummen er på 65 millioner kr.

Allerede i oktober 2019 skal de 94 nye hotelværelser være klar til brug.

– Det er en virkelig interessant opgave, fordi vores entreprenørkompetencer i den grad kommer i spil. Vi gennemgår bygningen fra kælder til kvist, og vi kommer igennem en lang række discipliner med alt fra pæleramning til støbning af elevatorskakte og montage af armaturer i børsteguld, siger sektionschef i Adserballe & Knudsen Thomas Willumsen.

På grund af byggeriets centrale placering kan man ikke etablere en egentlig byggeplads, og det stiller store krav til planlægning, koordinering og samarbejde mellem parterne.

– Vi kommer i vid udstrækning til at arbejde efter just-in-time-princippet. Vi har ikke plads til at have to elevatorer stående ude på Studiestræde, siger Thomas Willumsen.

Nedrivningsarbejdet gik i gang tirsdag. Bygningen fra 1933 bliver strippet fuldstændigt, så kun de bærende konstruktioner står tilbage.

– Konstruktivt ændrer vi det hele. Vi river alle gulve op og forstærker det eksisterende bjælkelag, da vi skal støbe gulve til nye badeværelser. Vi nedlægger en hel terrazzotrappe, der går fra stuen til 6. sal i midten af bygningen, så vi kan få plads til de ekstra værelser, forklarer projektchef Henrik Munk Jørgensen, der er en af fem mand, Adserballe & Knudsen har på det 3.000 kvm store projekt.

Bygherren H.H. Ejendomsinvest er ejet af familien Hildebrandt.

Læs også Team fundet til Scandics største hotel i Norden med 632 værelser

Læs også Danske hotellers overskud falder til 1,5 milliard kr.

Læs også PFA og Topdanmark køber 4-stjernet hotel i Carlsberg Byen

Læs også 24.000 kvm stort hotel og kontorfællesskab på vej i Ørestad (+)

Læs også Nyt hotel i 12 etager med 150 værelser på vej i Viborg

Læs mange flere nyheder om hoteller her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder