Foreløbig visualisering af Lynetteholmen. Illustration: Regeringen

Mere ros til kæmpe byggeplaner i København

Regeringen og Københavns Kommunes fremlagte plan om at etablere en kunstig ø med det foreløbige navn ”Lynetteholmen” får mere ros.

– Det er et historisk projekt. Og det er rigtig godt tænkt at koble de store udfordringer, der er med trængslen i København, sammen med både klimasikring og en masse nødvendige nye boliger. Der er brug for et sammenhængende projekt, siger adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri, der mener, at en styrket hovedstad vil være med til at fremme udviklingen i hele landet.

Går alt efter planen, bliver de første boliger på Lynetteholmen, som skal forbinde Nordhavn med Refshaleøen, bygget i 2035 – hver fjerde af boligerne skal være almene boliger.

– Selvom der er godt gang i boligbyggeriet i hovedstaden allerede nu, kan vi se, at udbuddet ikke kan følge med den store efterspørgsel på boliger. Derfor er det rettidig omhu med en helt ny attraktiv bydel ved havnen, der kan skabe balance mellem antallet af boliger og den efterspørgsel, der vil blive ved med at være i København, siger direktøren for Dansk Byggeri.

Også blandt andet Byggesocietetet og PFA Ejendomme har ytret begejstring over Lynetteholmen-projektet.

Ifølge statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kommer projektet med den nye bydel til at koste omkring 20 milliarder kr., men projektet kommer efter planen ikke til at koste skatteyderne noget. Lynetteholmen skal nemlig anlægges af overskudsjord fra andre projekter i hovedstaden, og indtægterne fra salget af byggegrunde skal betale for en metro ud til øen, ligesom en ny omfartsvej skal være brugerfinansieret.

Regeringen og Københavns Kommune forventer, at Lynetteholmen er fuldt udbygget og beboet i omkring 2070.

Læs også Ugen i Ejendom: Københavns nye bydel gik rent ind

Læs også Ejendomsdirektør i PFA: Enormt visionært projekt med 20.000 boliger

Læs også Byggesocietetet: ”Lynetteholmen”-plan er rettidig omhu på højeste niveau

Læs også København skal have en ny ø med plads til 35.000 beboere

Læs alle artikler om Lynetteholmen her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder